-50 dkg liszt
-350 g kefir (2 x 175 g)
-70-80 ml víz
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 teáskanál cukor
-1 teáskanál só
---Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót.-
--Beletesszük a cukrot.
-Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Az egészet jól összekeverjük
-A liszt közepébe tesszük a kefirt.
--Hozzáöntjük a vizet.
--Összegyúrjuk, a szokásos kenyértésztánál kicsit lágyabb legyen az állaga. Nem kell dagasztani.--
--Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a tésztát, és vizes kézzel kicsit megformázzuk a tetejét.
---Egy éles késsel keresztirányba bemetszést ejtünk a tetején
. 180 C fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 45 percig sütjük.
-Hogy ne piruljon meg nagyon a teteje
letakarjuk egy sütőpapírral, .
-ha megsült kiborítjuk és nedves kézzel lekenjük kicsit
--
--
Előtészta: 190 g fehér rozslisztből készült almakovász, 400 g víz, 50 g mesterkeverék, 20 ml tejszín,10 g burgonyapehely, 300 g TK rozsliszt Összekevertem, 3 órát kelt a dagasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszteket a munkaasztalra szitálom és elkeverem a sóval (külön-külön). Ami a teljes kiőrlésűből fent marad, azt is beleöntöm, és egy mélyedést formálok a közepén. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni pár perc alatt, (ha szükséges gyúrás közben, ha kemény mehet bele még kevés víz vagy épp liszt ha nagyon ragad. Egy jó órát keleszteni, kihúzni , mint a rétest, összeh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meleg vízbe először a mézet belekeverjük, utána az élesztőt, majd hagyjuk 3-4 percet állni, amíg az élesztő felfut. Keverőtálba öntjük a lisztet, a sót, az olívaolajat és a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű