-50 dkg liszt
-350 g kefir (2 x 175 g)
-70-80 ml víz
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 teáskanál cukor
-1 teáskanál só
---Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót.-
--Beletesszük a cukrot.
-Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Az egészet jól összekeverjük
-A liszt közepébe tesszük a kefirt.
--Hozzáöntjük a vizet.
--Összegyúrjuk, a szokásos kenyértésztánál kicsit lágyabb legyen az állaga. Nem kell dagasztani.--
--Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a tésztát, és vizes kézzel kicsit megformázzuk a tetejét.
---Egy éles késsel keresztirányba bemetszést ejtünk a tetején
. 180 C fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 45 percig sütjük.
-Hogy ne piruljon meg nagyon a teteje
letakarjuk egy sütőpapírral, .
-ha megsült kiborítjuk és nedves kézzel lekenjük kicsit
--
--
A liszthez adom a szárított élesztőt, és összekeverem.Hozzáadom a sót, mézet, olajat, és a vizet. 5 perc folyamatos dagasztás után sima tésztát kell kapjunk. A lisztes asztalra k...
Elkészítési idő: - Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lilahagymát megtisztítom, felaprítom, és a többi hozzávalóval együtt robot-, turmix- vagy aprító gépbe teszem. Addig dolgoztatom a gépet, míg sűrű masszává válik a matéria. Nem b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA liszt-só keverék közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a tejet, a vajat és a tojást. Keverje össze az összes folyadékot, majd kezdje el hozzáadni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű