Családireceptkönyv.hu

Házi kenyér 5 perc alatt


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 dkg liszt
-350 g kefir (2 x 175 g)
-70-80 ml víz
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 teáskanál cukor
-1 teáskanál só

Elkészítés:


---Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót.-
--Beletesszük a cukrot.
-Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Az egészet jól összekeverjük
-A liszt közepébe tesszük a kefirt.
--Hozzáöntjük a vizet.
--Összegyúrjuk, a szokásos kenyértésztánál kicsit lágyabb legyen az állaga. Nem kell dagasztani.--
--Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a tésztát, és vizes kézzel kicsit megformázzuk a tetejét.
---Egy éles késsel keresztirányba bemetszést ejtünk a tetején
. 180 C fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 45 percig sütjük.
-Hogy ne piruljon meg nagyon a teteje
letakarjuk egy sütőpapírral, .
-ha megsült kiborítjuk és nedves kézzel lekenjük kicsit
--
--

Házi kenyér 5 perc alatt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A lepénykenyérhez: 4 közepes tojás 2 ek. élőflórás n
A lepénykenyérhez: 4 közepes tojás 2 ek. élőflórás n

Az összes hozzávalót simára keverjük, 5 percig állni hagyjuk, egy kipapírozott tepsire öntjük és 190-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Töltött kenyér (Kombe)
Töltött kenyér (Kombe)

Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Bambuszrostlisztes kenyérke
Bambuszrostlisztes kenyérke

Az egészet kikevered egy mikrózható edénybe, és 2-3 perc alatt készre sül. Ez szerintem függ a mikró beállításától, nálam a 3 perc kellett, hogy ne legyen túl lágy. Én egy kisebb m...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÁZI KENYÉR
HÁZI KENYÉR

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk