-50 dkg liszt
-350 g kefir (2 x 175 g)
-70-80 ml víz
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 teáskanál cukor
-1 teáskanál só
---Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót.-
--Beletesszük a cukrot.
-Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Az egészet jól összekeverjük
-A liszt közepébe tesszük a kefirt.
--Hozzáöntjük a vizet.
--Összegyúrjuk, a szokásos kenyértésztánál kicsit lágyabb legyen az állaga. Nem kell dagasztani.--
--Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a tésztát, és vizes kézzel kicsit megformázzuk a tetejét.
---Egy éles késsel keresztirányba bemetszést ejtünk a tetején
. 180 C fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 45 percig sütjük.
-Hogy ne piruljon meg nagyon a teteje
letakarjuk egy sütőpapírral, .
-ha megsült kiborítjuk és nedves kézzel lekenjük kicsit
--
--
Az összes hozzávalót simára keverjük, 5 percig állni hagyjuk, egy kipapírozott tepsire öntjük és 190-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLangyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz egészet kikevered egy mikrózható edénybe, és 2-3 perc alatt készre sül. Ez szerintem függ a mikró beállításától, nálam a 3 perc kellett, hogy ne legyen túl lágy. Én egy kisebb m...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűTegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű