Családireceptkönyv.hu

Rozskenyér alma kovásszal 2017.06.23


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


190 g fehér rozslisztből készült almakovász
400 g víz
50 g Mesterkeverék
20 ml tejszín
10 g burgonyapehely
300 g TK rozsliszt/ Vitamill/
350 g Lidl BL 55 finoLiszt
14 g só

Elkészítés:


Előtészta:
190 g fehér rozslisztből készült almakovász, 400 g víz, 50 g mesterkeverék, 20 ml tejszín,10 g burgonyapehely, 300 g TK rozsliszt
Összekevertem, 3 órát kelt a dagasztógép táljába.
Hozzáadtam 350 g Lidl finom lisztet, 14 g sót.12 percig dagasztottam a géppel. Pihent 20 percig és meghajtottam, 13 perc után ismét, majd 20 perc után formáztam és szakajtóba tettem. Hűtőben kelt 2 órát.
Hűtőből kivéve forró sütőkőre tettem.
250 fokon sült gőzzel alsó+ felső lángon 20 percig,
200 fokon alsó lángon 20 percig
200 fokon alsó+ felső lángon 15 percig
1173 g lett

Rozskenyér alma kovásszal 2017.06.23

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Scali kenyér (Limara)
Scali kenyér (Limara)

Kovász hozzávalóit jól elkeverem, majd éjszakára egy ruhával letakarva a konyhában hagyom. Én mindig beteszem az ilyen kovászokat a mikróba vagy a sütőbe, hogy egyenletes hőmérsékl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsvéti kenyér
Húsvéti kenyér

1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. 2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. 3. Megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
227.Puha kefires lepény
227.Puha kefires lepény

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar vágott zsemle
vágott zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk