Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rozskenyér alma kovásszal 2017.06.23


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


190 g fehér rozslisztből készült almakovász
400 g víz
50 g Mesterkeverék
20 ml tejszín
10 g burgonyapehely
300 g TK rozsliszt/ Vitamill/
350 g Lidl BL 55 finoLiszt
14 g só

Elkészítés:


Előtészta:
190 g fehér rozslisztből készült almakovász, 400 g víz, 50 g mesterkeverék, 20 ml tejszín,10 g burgonyapehely, 300 g TK rozsliszt
Összekevertem, 3 órát kelt a dagasztógép táljába.
Hozzáadtam 350 g Lidl finom lisztet, 14 g sót.12 percig dagasztottam a géppel. Pihent 20 percig és meghajtottam, 13 perc után ismét, majd 20 perc után formáztam és szakajtóba tettem. Hűtőben kelt 2 órát.
Hűtőből kivéve forró sütőkőre tettem.
250 fokon sült gőzzel alsó+ felső lángon 20 percig,
200 fokon alsó lángon 20 percig
200 fokon alsó+ felső lángon 15 percig
1173 g lett

Rozskenyér alma kovásszal 2017.06.23

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
5 magvas bagett
5 magvas bagett

Bedagaszt 15 perc pihentetés 3 fele oszt 10 perc pihentetés formáz vízzel leken, magba forgat Kelesztés 30 perc èles kèssel megvág Sütés gőzös sütőben,vagy vizet te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lavash - grúz lepenykenyer (Matyi Éva)
Lavash - grúz lepenykenyer (Matyi Éva)

Elkeszitese : Elkeverjuk a lisztet,cukrot es elesztot. Aprankent adagoljuk hozza a vizet, majd a vegefele, hozaadjuk az 1/4 pohar repceolajat es a 2 ek olivaolajat es sot. Nem r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Csavart kenyér
Csavart kenyér

A vajat egy lábasban felmelegítettem, 5 dkg lisztet csomómentesre kevertem a lassan a hideg vízzel, hozzáöntöttem a vajhoz és kevergetve felforraltam és belekevertem a balzsamecete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
Chia magos szendvicskenyér
Chia magos szendvicskenyér

A tervezett kenyérsütés előtti este elkészítettem az öregtésztát. Egy nagyobb, lefedhető tálba mértem a vizet, belemorzsoltam az élesztőt, majd hozzáadtam a lisztet és alaposan öss...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk