50 dkg finomliszt
12 g só
2,5 dkg élesztő
250 ml víz
3 evőkanál olaj
5 dkg langyos margarin
Az összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetejét is kevés liszttel, és félreteszem pihenni
Meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kel.
Ekkor lisztezett felületre borítom, és megformázom. Én most kimondottan szögletes kenyeret terveztem, hogy szép formás szendvicseket lehessen készíteni belőle, ezért egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába egyengetem, és alaposan meg nyomkodtam, hogy szépen elterüljön a formában. Edénybe víz, hogy gőzben süljön.
Egy nagyobb tepsit rátettem a tetejére. Újabb 40 percet pihent így, közben előmelegítettem a sütőt 230 fokra. A fedőtepsivel együtt tettem be sülni, amit csak 15 perc után vettem le. Ekkor 210 fokra levettem a hőfokot,így sült 20 percig. Ezután a sütőpapírral együtt kivettem, és a rácsra téve sütöttem még 15 percig.
Sütés előtt és után spriccelni vízzel.
Bedagasztjuk,10percig kelesztem.Átgyúrom majd 30percig kelesztem. Megformázom és addig kelesztem amíg a sütő 200fokra melegszik.Vízgőzben sütöm kb35-40percig.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA langyos vizet ráöntöm a kovászra és belerakom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztát d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos vízben felfuttatom az élesztőt,hozzáadom a kimért liszthez. Hozzáteszem a sót,olajat és kidagasztom. 1 óra kelesztés után ,formázom,jénaiba rakom,ismét kelesztem 20 percig,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sajtot lereszeljük, vagy ha szeleteltet vásárolunk, összekockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk. Egy kisebb tálba belekanalazzuk a vajkrémet, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes