50 dkg finomliszt
12 g só
2,5 dkg élesztő
250 ml víz
3 evőkanál olaj
5 dkg langyos margarin
Az összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetejét is kevés liszttel, és félreteszem pihenni
Meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kel.
Ekkor lisztezett felületre borítom, és megformázom. Én most kimondottan szögletes kenyeret terveztem, hogy szép formás szendvicseket lehessen készíteni belőle, ezért egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába egyengetem, és alaposan meg nyomkodtam, hogy szépen elterüljön a formában. Edénybe víz, hogy gőzben süljön.
Egy nagyobb tepsit rátettem a tetejére. Újabb 40 percet pihent így, közben előmelegítettem a sütőt 230 fokra. A fedőtepsivel együtt tettem be sülni, amit csak 15 perc után vettem le. Ekkor 210 fokra levettem a hőfokot,így sült 20 percig. Ezután a sütőpapírral együtt kivettem, és a rácsra téve sütöttem még 15 percig.
Sütés előtt és után spriccelni vízzel.
A száraz és a nedves részt külön-külön kimérjük, majd a két részt összeöntjük, kanállal összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk (én bambuszrostliszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: Könnyű- Az üstbe mindig a langyos víz, cukor és az élesztő kerül először! A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze: liszt(ek), só, útifű maghéj. - Amíg ezeket kimérjük, az éleszt...
Elkészítési idő: 2 óra 5 perc Nehézség: Nehéz