Családireceptkönyv.hu

229. Szendvicskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
12 g só
2,5 dkg élesztő
250 ml víz
3 evőkanál olaj
5 dkg langyos margarin

Elkészítés:


Az összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetejét is kevés liszttel, és félreteszem pihenni
Meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kel.
Ekkor lisztezett felületre borítom, és megformázom. Én most kimondottan szögletes kenyeret terveztem, hogy szép formás szendvicseket lehessen készíteni belőle, ezért egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába egyengetem, és alaposan meg nyomkodtam, hogy szépen elterüljön a formában. Edénybe víz, hogy gőzben süljön.
Egy nagyobb tepsit rátettem a tetejére. Újabb 40 percet pihent így, közben előmelegítettem a sütőt 230 fokra. A fedőtepsivel együtt tettem be sülni, amit csak 15 perc után vettem le. Ekkor 210 fokra levettem a hőfokot,így sült 20 percig. Ezután a sütőpapírral együtt kivettem, és a rácsra téve sütöttem még 15 percig.
Sütés előtt és után spriccelni vízzel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér TangZhong-gal (Gábor a házipék)
Gyökérkenyér TangZhong-gal (Gábor a házipék)

1. TangZhong keverék elkészítése a hozzá járó lisztek és víz 3-5 percen át, gyors keverés melletti kb. 80C°-on történő összemelegítésével. A cél egy csomómentes zselés állag eléré...

Elkészítési idő: sok! :)
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Legjobb burgonyás kenyér
Legjobb burgonyás kenyér

Háromszor hajtogatom 20 percenként, 2 órát kelt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
A lepénykenyérhez: 4 közepes tojás 2 ek. élőflórás n
A lepénykenyérhez: 4 közepes tojás 2 ek. élőflórás n

Az összes hozzávalót simára keverjük, 5 percig állni hagyjuk, egy kipapírozott tepsire öntjük és 190-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pörköltes kenyér - Limara
Pörköltes kenyér - Limara

A lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk