-25 dkg tepertő,
-4 evőkanál normál mustár – ínyencek használhatnak csípős mustárt, ettől az egész még pikánsabb lesz
– 1 nagy evőkanál vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- csipetnyi só
- ízlés szerint bors.
A tepertőt, a vajat és a négybe vágott hagymát húsdarálón letekerjük.
- de ma már a robotgép gyorsabb megoldás.
- A péphez hozzáadjuk a mustárt, megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
- Frissen is fogyasztható, de ha 2 órán át pihentetjük, az ízek jobban összeérnek.
-Pirítóssal vagy friss kenyérrel, biztosan gyorsan elfogy.
A palacsinta hozzávalóit belerakom egy turmixgépbe és összedolgozom. A palacsintasütőt alacsony lángon felhevítem (ha nem teflonos érdemes kókuszzsírral bekenni vékonyan), majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A bacont süssük meg, amikor kicsit kihűlt, vágjuk durvára. 2. Keverjük össze a reszelt sajttal, mustárral, majonézzel meg a karikára vágott hagymával. 3. Kenjük me...
Elkészítési idő: 32 perc Nehézség: KönnyűA darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a fokhagymaport a leírtak alapján vagy ízlés szerint összegyúrjuk fasírtnak. A 3 tojás azért kell bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű