Családireceptkönyv.hu

Hogyan készítsünk cukormázat?


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a

Elkészítés:


Bevonatokkal, például cukormáz díszítéssel az aprósütemény tetszetősebb, édesebb lesz, és tovább friss marad.
Cukormázakat készíthetünk hidegen kikevert illetve főzött változatban.
- Ha kevés az időnk, egyszerű cukormáz is megfelel, amelyet porcukor és némi folyadék, például citromlé, rum vagy kávé elkeverésével készíthetünk el. A cukormáz a levegőn megszárad.

- Szilárdabb tojásfehérje-mázhoz 12,5 dkg porcukorral keverjünk el egy tojásfehérjét, amíg a massza krémes és csillogó nem lesz.
A tojásfehérje-máz szilárd és jól formázható. A süteményre a sarkánál kivágott műanyag tasakkal vagy saját készítésű papírtölcsérrel rajzolhatjuk a mintákat. Szélesebb csíkot rajzolhatunk, ha habzsákkal vagy lapos tasakkal dolgozunk.

- A főtt mázat márványmáznak hívják, mert száradás közben finom repedések keletkeznek rajta. A mézeskalács, a mézescsók és a puszedli jellemző dísze.
Főzzünk 25 dkg cukrot 1,25 dl vízzel addig, míg a keverék szirupszerű lesz és buborékok jelennek meg a felszínén.
A főtt mázat forrón visszük fel a még szintén forró süteményre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Katalin
Sajt házilag
Sajt házilag

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Mit lehet sikeresen fagyasztani?
Mit lehet sikeresen fagyasztani?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Sajtos tallér
Sajtos tallér

A hozzávalókat összegyúrjuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd ostyasütőbe téve egyenként, fél perc alatt kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsályás májpástétom tokajival
Zsályás májpástétom tokajival

Mindkét fajta májat töröld át papírtörlővel, és távolítsd el belőle az inas, eres részeket, és vágd kb. egyforma, apróbb darabokra. Külön tálkába tedd a pecsenyekacsamáj darabkákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk