Családireceptkönyv.hu

A tökéletes grízgaluska


Írta:

Elk. idő: 85 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 15 db galuskára:

3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 nagy csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
135 g búzadara
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk.
Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani.
Hozzákeverjük a szódabikarbónát is.
Hozzáadjuk a búzadarát, és jól elkeverjük benne. Kb. tejföl sűrűségű masszát kell kapunk.
Egészen finomra ollózva vágunk bele ízlés szerint kis friss petrezselymet. Jól keverjük el a masszában.
Az elkészült masszát folpackkal lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hegyjuk pihenni.
Egy nagyobb lábasba vizet teszünk forrni, a vizet sózzuk meg. Amikor a sós víz felforrt, vegyük minimumra a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz.
Kanál élével fél evőkanálnyi darabokat sós vízbe szaggatunk, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kissebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni!
A főzés vége felé, mikor megütögetünk egyet a kanál hátával, és már nem "kopog", hanem puhán ér a kanálhoz, akkor vegyünk ki egyet.
Vágjuk ketté, és ha a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárhatjuk alatta a gázt.
Fedővel lefedve a főzővízben hagyhatjuk, vagy átszedhetjük a levesbe is tálalásig. Nagyon finom! ;)

A tökéletes grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Fasírt
Fasírt

3-4 szelet kenyeret hideg vízbe áztatjuk, a darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sütőtöklekvár
Sütőtöklekvár

Elkészítése: A sütötököt vágjuk kétfelé, magozzuk ki, és sütőben süssük puhára. Közben a felkockázott birsalmát főzzük puhára az almalében. Ha megsült a tök, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Paprikás-hagymás lepény
Paprikás-hagymás lepény

darabokra vágjuk. Az olajon a hagymakarikákat 5 percig pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és az őrölt köményt, még 5 percig pároljuk. Ha kész, félretesszük. A tésztához a túrót, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Baconos palacsinta
Baconos palacsinta

Ahogy szoktad, készítsd el a palacsinta tésztát. A szalonnákat süsd meg, majd tedd félre, hogy egy kicsit kihűljön. Közben keverd meg a palacsinta tésztát és töltsd egy kiürült,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk