1 liter tej
* 1/2 kg túró
* 6 dkg vaj
* 1 egész tojás
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál só
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn -
főzzél össze 5percen át.
Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással,
1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
A lisztet a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel elkeverjük egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és hagyjuk egy kicsit hűlni. Közben langyosítsuk meg a tejet, de vigyázzun...
Elkészítési idő:A gerslit beáztatom dupla mennyiségű sós vízbe kb. 3 órára. Ezt követően 25 percig főzzük, szintén dupla mennyiségű vízzel. Majd 25 percig lefedve tartjuk. Az egyik hagymát kev...
Elkészítési idő:A mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig). Aztán az egészet összeturmixolni. Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni. Közepes lángon...
Elkészítési idő: