1 liter tej
* 1/2 kg túró
* 6 dkg vaj
* 1 egész tojás
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál só
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn -
főzzél össze 5percen át.
Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással,
1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
A tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozzuk, lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük. Hozzáadjuk a krumplis-cukkinihez a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, megborsozzuk és jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felvágjuk kockákra, és sós vízben megfőzzük. Ha készen van, megvárjuk, míg langyosra hűl, és hozzáadjuk a 2 tojást, sót, majd a liszt nagyobb részét folyam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pitához az alapanyagokat jól összegyurom utánna kb 1 órát pihentetjük,8 kis gömböt formázunk és megint pihentetjük,fél óra mulva 3-4 mm vatagra nyujtjuk öket, A sütöt 220 fokra m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű