20 közepes fej barna csiperke
25 dkg darált marhahús
7 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 ek ketchup
1 ek mustár
1 ek worcester szósz
só, bors
15 dkg krémsajt
5 dkg cheddar sajt
pár koktélparadicsom
néhány salátalevél
A csiperkék tönkjét kitörjük, a kalapok mindkét oldalát a vajon 4-4 perc alatt, közepes lángon elősütjük. Egy tűzálló tálba ültetjük a nyílásokkal felfelé. A tönköket apróra vágjuk.
Az előző serpenyőben pirítani kezdjük a marhahúst, tönköket és a hagymát, megsózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a szószokat és közepes lángon puhára pároljuk, majd belekeverjük a krémsajtot. Összenyomkodjuk-keverjük, addig pirítjuk így, míg már nem marad alatta semmi nedvesség, majd kiskanállal beletöltjük a kalapokba.
200 fokos sütőbe toljuk 10 percre (vagy amíg a hús kicsit megpirul, figyelni kell). Közben a cheddar sajtból kicsi négyzeteket vágunk.
A sütőből kivesszük a gombaburgereket, elzárjuk a gázt és a halmok tetejére tesszük a sajtszeletkéket. Pár percre visszatoljuk a még meleg sütőbe, míg a sajt ráolvad.
A koktélparadicsomból szintén szeleteket vágunk, a salátaleveleket apróra tépkedjük. A kész gomba-sajtburgerek tetejére tesszük a zöldségeket, azonnal tálaljuk.
Végül:
Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez!
Fenchel waschen, obere Stängel (grüne längliche Stangen an der Oberseite) und unteren, harten Wurzelansatz abschneiden. Knollen jeweils halbieren, Hälften in ca. 1 cm dicke Scheibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajt...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: KönnyűA kuszkuszra öntjük a felforrósított alaplevet, lefedve 10 percet hagyjuk puhulni, közben párszor átkeverjük. A megpucolt vöröshagymát félkarikákra, a paprikát karikákra vágjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős cukros tejet. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű