menu

Családireceptkönyv.hu

Mini sajtos gombaburger recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 közepes fej barna csiperke
25 dkg darált marhahús
7 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 ek ketchup
1 ek mustár
1 ek worcester szósz
só, bors
15 dkg krémsajt
5 dkg cheddar sajt
pár koktélparadicsom
néhány salátalevél

Elkészítés:


A csiperkék tönkjét kitörjük, a kalapok mindkét oldalát a vajon 4-4 perc alatt, közepes lángon elősütjük. Egy tűzálló tálba ültetjük a nyílásokkal felfelé. A tönköket apróra vágjuk.

Az előző serpenyőben pirítani kezdjük a marhahúst, tönköket és a hagymát, megsózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a szószokat és közepes lángon puhára pároljuk, majd belekeverjük a krémsajtot. Összenyomkodjuk-keverjük, addig pirítjuk így, míg már nem marad alatta semmi nedvesség, majd kiskanállal beletöltjük a kalapokba.

200 fokos sütőbe toljuk 10 percre (vagy amíg a hús kicsit megpirul, figyelni kell). Közben a cheddar sajtból kicsi négyzeteket vágunk.

A sütőből kivesszük a gombaburgereket, elzárjuk a gázt és a halmok tetejére tesszük a sajtszeletkéket. Pár percre visszatoljuk a még meleg sütőbe, míg a sajt ráolvad.

A koktélparadicsomból szintén szeleteket vágunk, a salátaleveleket apróra tépkedjük. A kész gomba-sajtburgerek tetejére tesszük a zöldségeket, azonnal tálaljuk.

Végül:

Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Trükkök, tippek
Trükkök, tippek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Amsterdamer Fleischtopf in Käsesahne Soße
Amsterdamer Fleischtopf in Käsesahne Soße

Nudeln kochen, abschrecken und mit 50 g Käse mischen. In eine Auflaufform geben. Schweinefilet in ca. 2 cm dicke Scheiben schneiden und mit Salz, Pfeffer und Majoran würzen. Butter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Schneller Kichererbsenaufstrich
Schneller Kichererbsenaufstrich

Die Kichererbsen abtropfen lassen und fein pürieren, dabei langsam das Olivenöl und den Zitronensaft dazugeben. Den Knoblauch schälen und zum Kichererbsenpüree pressen, mit der Min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forró tejberizs, fahéjas vagy kakaós porcukorral jól
Forró tejberizs, fahéjas vagy kakaós porcukorral jól

Elkészítés 8 dl tejet felforralunk egy zománcozott lábasban. Jól megmosunk és lecsurgatunk 12 dkg rizst és beletesszük, megkeverjük, s ha felforrt, lassú, egyenletes tűzön továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk