menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós Dobálós savanyúság télire


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 10-20
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


EZ a mennyiség egy 30 Literes Hordóhoz
-14 liter víz
-1- liter 20 %-os ecet
- 75 dkg só
- 1 és 1/2 kg cukor ( aki édesebben szereti 2 kg)
-1 és 1/2 csapott kanál bórkén( kálium-metabiszulfit)
-1 és 1/2 csapott kanál citromsav
-1 és 1/2 csapott kanál nátrium benzoát
3 evőkanál egész bors
3 evőkanál mustármag
(aki szereti koriander,kömény)
Majd kapor, babérlevél,torma.
EZENKIVŰL ,,minden amit szeretünk ,,,,karfiol,zöld paradicsom,paprika káposztával töltve,uborka ,

Elkészítés:


Hidegen összekeverjük a hozzávalókat a zöldségeken kivételével, addig amíg a só és a cukor el nem olvad.
- Beletesszük az uborkát, paprikát ( akár káposztával töltöttet is), fokhagymát, apró hagymát (gyöngyhagyma), zöld paradicsomot, gyenge csillagtököt, karfiolt (mindent az idénynek megfelelően.) Mindig lehet hozzá rakni és kivenni belőle
-. A tetejére tegyünk úgy nehezéket, hogy mindig a lé alatt legyenek a belerakott savanyúságnak valók!
- Ha minden zöldség megsavanyodott akkor kész a savanyúság.

Hordós Dobálós savanyúság télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposztasaláta
Káposztasaláta

Ecet nélkül felforraljuk a fűszeres vizet. A kihűlt hozzáadjuk az ecetet, és a tartósító szert. Káposztát besózzuk, kézzel összetörjük. Hozzáadjuk a lereszelt répát, uborkát, szál...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka - 3 napos recept
Kovászos uborka - 3 napos recept

1.Előkészítünk egy 5 l-es befőttes üveget. Az uborkákat alaposan megmossuk, a végeit levagdossuk, valamint az oldalát egy hegyes késsel három helyen megvágjuk. 2.A kaprot szintél...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nóri
Uborka hidegen 7 dl-es üveghez
Uborka hidegen 7 dl-es üveghez

az üvegeket elötte kifőzöm… és ebbe rakom az uborkát… hideg vizzel engedem fel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Olajos pritaminpaprika
Olajos pritaminpaprika

A pritaminpaprikát megmosom, megpucolom és szeletekre vágom. A lé hozzávalóit együtt felforralom. A felforrt lébe a paprikákat beleforgatom, majd lyukas kanállal gyorsan ki is sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk