EZ a mennyiség egy 30 Literes Hordóhoz
-14 liter víz
-1- liter 20 %-os ecet
- 75 dkg só
- 1 és 1/2 kg cukor ( aki édesebben szereti 2 kg)
-1 és 1/2 csapott kanál bórkén( kálium-metabiszulfit)
-1 és 1/2 csapott kanál citromsav
-1 és 1/2 csapott kanál nátrium benzoát
3 evőkanál egész bors
3 evőkanál mustármag
(aki szereti koriander,kömény)
Majd kapor, babérlevél,torma.
EZENKIVŰL ,,minden amit szeretünk ,,,,karfiol,zöld paradicsom,paprika káposztával töltve,uborka ,
Hidegen összekeverjük a hozzávalókat a zöldségeken kivételével, addig amíg a só és a cukor el nem olvad.
- Beletesszük az uborkát, paprikát ( akár káposztával töltöttet is), fokhagymát, apró hagymát (gyöngyhagyma), zöld paradicsomot, gyenge csillagtököt, karfiolt (mindent az idénynek megfelelően.) Mindig lehet hozzá rakni és kivenni belőle
-. A tetejére tegyünk úgy nehezéket, hogy mindig a lé alatt legyenek a belerakott savanyúságnak valók!
- Ha minden zöldség megsavanyodott akkor kész a savanyúság.
1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő. 2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld para...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzóval, szedjünk le egy-egy nagyobb fej káposztáról kétszer 5-6 egész szép levelet leszedni, mert ezzel ki kell majd bélelni a hordó alját, és ezzel fogjuk lezárni a tetejét is. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű