menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós Dobálós savanyúság télire


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 10-20
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


EZ a mennyiség egy 30 Literes Hordóhoz
-14 liter víz
-1- liter 20 %-os ecet
- 75 dkg só
- 1 és 1/2 kg cukor ( aki édesebben szereti 2 kg)
-1 és 1/2 csapott kanál bórkén( kálium-metabiszulfit)
-1 és 1/2 csapott kanál citromsav
-1 és 1/2 csapott kanál nátrium benzoát
3 evőkanál egész bors
3 evőkanál mustármag
(aki szereti koriander,kömény)
Majd kapor, babérlevél,torma.
EZENKIVŰL ,,minden amit szeretünk ,,,,karfiol,zöld paradicsom,paprika káposztával töltve,uborka ,

Elkészítés:


Hidegen összekeverjük a hozzávalókat a zöldségeken kivételével, addig amíg a só és a cukor el nem olvad.
- Beletesszük az uborkát, paprikát ( akár káposztával töltöttet is), fokhagymát, apró hagymát (gyöngyhagyma), zöld paradicsomot, gyenge csillagtököt, karfiolt (mindent az idénynek megfelelően.) Mindig lehet hozzá rakni és kivenni belőle
-. A tetejére tegyünk úgy nehezéket, hogy mindig a lé alatt legyenek a belerakott savanyúságnak valók!
- Ha minden zöldség megsavanyodott akkor kész a savanyúság.

Hordós Dobálós savanyúság télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
383.Probiotikus savanyú káposzta leve
383.Probiotikus savanyú káposzta leve

Egy nagy levél kivételével a káposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, majd nagyjából az egyharmadáig töltsd meg vele a befőttes üveget. A forma nem lényeges, bár minél nagyobb f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át. 2. Vágjuk le az uborkák végeit. 3. Az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be. 4. Az üveg aljába tegyük be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
lilahagymás cékla saláta
lilahagymás cékla saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s
Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk