Családireceptkönyv.hu

Hordós Dobálós savanyúság télire


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 10-20
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


EZ a mennyiség egy 30 Literes Hordóhoz
-14 liter víz
-1- liter 20 %-os ecet
- 75 dkg só
- 1 és 1/2 kg cukor ( aki édesebben szereti 2 kg)
-1 és 1/2 csapott kanál bórkén( kálium-metabiszulfit)
-1 és 1/2 csapott kanál citromsav
-1 és 1/2 csapott kanál nátrium benzoát
3 evőkanál egész bors
3 evőkanál mustármag
(aki szereti koriander,kömény)
Majd kapor, babérlevél,torma.
EZENKIVŰL ,,minden amit szeretünk ,,,,karfiol,zöld paradicsom,paprika káposztával töltve,uborka ,

Elkészítés:


Hidegen összekeverjük a hozzávalókat a zöldségeken kivételével, addig amíg a só és a cukor el nem olvad.
- Beletesszük az uborkát, paprikát ( akár káposztával töltöttet is), fokhagymát, apró hagymát (gyöngyhagyma), zöld paradicsomot, gyenge csillagtököt, karfiolt (mindent az idénynek megfelelően.) Mindig lehet hozzá rakni és kivenni belőle
-. A tetejére tegyünk úgy nehezéket, hogy mindig a lé alatt legyenek a belerakott savanyúságnak valók!
- Ha minden zöldség megsavanyodott akkor kész a savanyúság.

Hordós Dobálós savanyúság télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Csak 500 forint egy üveggel,  fermentált savanyúság
Csak 500 forint egy üveggel, fermentált savanyúság

Elkészítése: Gyaluljuk le vagy aprítsuk fel a fejeskáposztát, majd 5-10 percen át dolgozzuk bele a sót, míg a káposzta levet nem enged. Adjuk hozzá a mustármagot vagy köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Hordós savanyú
Hordós savanyú

12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Laba (kínai zöld) fokhagyma
Laba (kínai zöld) fokhagyma

A fokhagymát megtisztítása után (a végét a gyökér felől vágjuk le) csirátlanított üvegbe tesszük, felöntjük rizsecettel, egy kiskanál cukrot adunk hozzá, csirátlanított csavaros te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Csalamádé
Csalamádé

A káposztát legyaluljuk, és egy olyan nagyságú edénybe tesszük, amiben minden hozzávaló el fog férni és még keverni is fogjuk tudni. A hagymát vékonyra vágjuk, ráborítjuk a káposzt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk