Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Joghurtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


---90 dkg liszt
--2 db tojás
--250 ml natúr joghurt
--40 dkg vaj vagy margarin
---5 mokkáskanál . só
--1 kávéskanál. cukor
--17 gr instant élesztő
-A tetejére:
---1 db felvert tojás

Elkészítés:


--Egy tálban a lisztet ,sót ,cukrot összekeverjük,a két tojást felverjük és hozzáadjuk.
--A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk langyosra és a joghurtot is langyosra melegítjük .
--A langyos joghurtba keverjük az élesztőt.
--A lisztes keverékhez adjuk és a margarint is és jól összedolgozzuk.
--Fél órát kelesztjük,majd háromszor hajtogatjuk.
--A tetejét az 1 db felvert tojással lekenjük,(szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk),pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Joghurtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BUKTA LEKVÁRRAL, KAKAÓVAL, TÚRÓVAL...
BUKTA LEKVÁRRAL, KAKAÓVAL, TÚRÓVAL...

az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztet, a tojást, a cukrot, a maradék langyos tejet, a citromhéjat és az egy evőkanál olajat kis sóval a dagasztótálban össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Bukta - szilvalekváros
Bukta - szilvalekváros

A tejet langyosra melegítjük (a tökéletes a 37 fok lenne), és egy decit kis tálba öntünk belőle. Hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Rita
Cinnabon-amerikai fahéjas tekercs
Cinnabon-amerikai fahéjas tekercs

Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Adrien
Pizzagolyók
Pizzagolyók

- 1 dl vízben cukorral felfuttatjuk az élesztőt majd beleöntjük a liszt közepébe majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. - Kelesztjük. Átgyúrjuk és kb 24 részre osztjuk. Megtölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk