--20 dkg fekete retek
-15 dkg juhtúró
-10 dkg vaj
-1/2 lila hagyma
-1 teáskanál mustár ,só
a fekete retket meghámozzuk,lereszeljük
-a juhtúrót a vajjal krémesre kavarjuk,hozzáadjuk a mustárt ,a lereszelt hagymát és retket
-jól kikavarjuk,majd izlés szerint sóval fűszerezzük
-friss vagy piritott kenyérrel kináljuk
2 egység szódaport , 1 egység keményítőt és 1 egység és negyed vizet összefőzünk. Ha kicsit kihűlt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk mint a tésztát különböző formákra. Csillámporral d...
Elkészítési idő:A krumplit megfőzzük, majd átnyomjuk. Amikor kihűlt hozzáadunk mindent. Egy vastag rudat formálunk belőle. Majd szeletekre vágjuk és kör alakúra nyújtjuk. Végül olajozott palacsint...
Elkészítési idő:Kimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...
Elkészítési idő: 1 kg