--6 db tojás
--15 dkg cukor
--4 dkg cukrozatlan kakaó por
-15 dkg liszt
--vaj a 22 cm átmérőjű tortaforma kenésére
KRÉM
-2 tasak vaníliaízű pudingpor
-5 deci tej
-10 dkg cukor
-5 dkg vaj
-25 dkg mascarpone ( vagy 20 dkg vaj )
-2 tasak vaniíiás cukor
--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
--A masszát egy közepes méretű( ,22 cm átmérőjű) kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
- a piskótát akkor vágjuk lapokra, ha már teljesen kihűlt ,majd megtöltjük a kémmel .Krém
-a pudingport megfőzzük a tejjel ,belekavarjuk a kétféle cukrot meg az 5 dkg vajat
-hülni hagyjuk, végül beledolgozzuk a krémsajtot vagy a vajat
--a krémet két részre osztjuk, az egyik lapot megkenjük a krém felével ,ráhelyezzük a másik lapot ,rákenjük a maradék krémet ,majd az utolsó lap következik
-másnapig állni hagyjuk ...kedvünk szerin díszítjük
Válasszuk szét a tojásokat és verjük kemény habbá a fehérjét a porcukorral. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, lisztet, a megolvasztott margarint és keverjük össze, majd az így kapott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta...........a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához alaposan kavarjuk ki a tojássárgáját a cukrok kétharmadával, majd az olajjal. Keverjük össze a lisztet és a darált fekete szezám magot. A fehérjét verjük habbá a marad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 2 db piskótát megsütöm és amikor kihúlt félbevágom. Így lesz 4 rétegú a torta. Főzött csokikrém A tojást, cukrot, kakaóport, gőz felett addig keverem amíg besűrűsödik. Ezután...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű