--6 db tojás
--15 dkg cukor
--4 dkg cukrozatlan kakaó por
-15 dkg liszt
--vaj a 22 cm átmérőjű tortaforma kenésére
KRÉM
-2 tasak vaníliaízű pudingpor
-5 deci tej
-10 dkg cukor
-5 dkg vaj
-25 dkg mascarpone ( vagy 20 dkg vaj )
-2 tasak vaniíiás cukor
--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
--A masszát egy közepes méretű( ,22 cm átmérőjű) kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
- a piskótát akkor vágjuk lapokra, ha már teljesen kihűlt ,majd megtöltjük a kémmel .Krém
-a pudingport megfőzzük a tejjel ,belekavarjuk a kétféle cukrot meg az 5 dkg vajat
-hülni hagyjuk, végül beledolgozzuk a krémsajtot vagy a vajat
--a krémet két részre osztjuk, az egyik lapot megkenjük a krém felével ,ráhelyezzük a másik lapot ,rákenjük a maradék krémet ,majd az utolsó lap következik
-másnapig állni hagyjuk ...kedvünk szerin díszítjük
1. A diót száraz serpenyőben megpirítom, hagyom kihűlni majd aprítógépben darálom. 2. Hozzákeverem a cukrot. 3. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom majd a vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból egy tortakarikába piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni. Közben a túrót összekeverjük a joghurttal, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Ízlés szerint édesítjük....
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd kb. fél óráig hideg helyen pihentetjük. Ez egy omlós tészta, igyekezzünk minél gyorsabban összeállítani...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük úgy, hogy elkezdjük habosítani, és amikor már fehérebb, stabilabb a habja, fokozatosan hozzászórjuk a kétféle cukrot. Egyenként belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz