--6 db tojás
--15 dkg cukor
--4 dkg cukrozatlan kakaó por
-15 dkg liszt
--vaj a 22 cm átmérőjű tortaforma kenésére
KRÉM
-2 tasak vaníliaízű pudingpor
-5 deci tej
-10 dkg cukor
-5 dkg vaj
-25 dkg mascarpone ( vagy 20 dkg vaj )
-2 tasak vaniíiás cukor
--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
--A masszát egy közepes méretű( ,22 cm átmérőjű) kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
- a piskótát akkor vágjuk lapokra, ha már teljesen kihűlt ,majd megtöltjük a kémmel .Krém
-a pudingport megfőzzük a tejjel ,belekavarjuk a kétféle cukrot meg az 5 dkg vajat
-hülni hagyjuk, végül beledolgozzuk a krémsajtot vagy a vajat
--a krémet két részre osztjuk, az egyik lapot megkenjük a krém felével ,ráhelyezzük a másik lapot ,rákenjük a maradék krémet ,majd az utolsó lap következik
-másnapig állni hagyjuk ...kedvünk szerin díszítjük
A piskóta elkészítése: A tojássárgájákat a cukor felével kihabosítjuk, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét habbá verjük , spatulával óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a piskótalapokat folyamatosan sütnünk kell, ezért az a legegyszerűbb, ha egyszerre kikeverjük a csokis, aztán pedig a narancsos tésztához szükséges alapanyagokat. Első lépés...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű