- Felfuttatom az élesztőt - Fakanállal összekeverem a tésztát. Ragacsos, sűrű galuskatészta-szerű lesz - másfél órát kelesztem. még mindig lágy a tészta, de ez nem baj - Kiborí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű3 evőkanál cukrot egy edényben lassú tűzön felolvasztok és picit karamellizálom. Amikor kissé barnává válik, felengedem hideg tejjel. Folyamatosan keverem, amíg a cukor el nem o...
Elkészítési idő: 45 perc munka + Nehézség: KönnyűA rizst a vízzel kezdem el főzni a vaníliával, csipet sóval, Két részletben hozzáadom a tejet és puhára főzöm nagyon lassú tűzön, lefedve. Amikor puha a rizs, langyosra hűtöm, h...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA darált húst fűszerezd, a hagymát vágd apróra és keverd bele. Egy tepsit bélelj ki fóliával. A húst oszd el 4 részre és formálj belőle vékony húspogácsákat, tedd a tepsibe. A gomb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kionatot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes3 jó érett banánt leturmixolok. Beleteszek 5 dkg olvasztott vajat, 1 egész tojást, csipet sót, 1 tk vaniliát, 10 dkg cukrot vagy annak megfelelő édesítőt, gépi habverővel jól elke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A liszttel összegyúrom a vajat. Hozzáadom a tojássárgákat, sütőport, cukrot, Szükség esetén adok hozzá picurka tejfölt. Kis pihentetés után kinyújtom nagy tepsi méretűre 2. Eg...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: NehézElkészítés: Ezt csak hidegen összekeverem, azután folyamatosan dobálom bele : uborka, alma paprika, TV paprika, hegyes paprika, káposzta, karfiol, brokkoli, hagyma, zöldparadicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót. Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel. Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhár...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűFél kiló túróból 33 db. Túró Rudi lett. Ilyen formájú jégkockatartóban készül, de lehet kézzel is formázni és tálcán lehűteni. 1/2 kg túró, porcukor ízlés szerint, 2 cs.vaníliásc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főtt krumplit áttöröm, hagyom teljesen kihűlni, megsózom és összegyúrom annyi liszttel és 2 evőkanál tejföllel, hogy se túl puha, se túl kemény ne legyen a tészta! Lisztezett...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1, A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztok. 2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, (kb. egy óra kell neki.) 3, 12 egyforma darabba vágom, olyan 100 g-os darabok lesznek....
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűElőször a tojások fehérjét felverem a sóval. Amikor már közepesen kemény a hab, adok hozzá lassan adagolva 1-2 evőkanál cukrot. Majd tovább verem, amíg teljesen kemény lesz. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertéscsülköt alaposan megtisztítjuk, majd ételízesítő porral és fokhagymával ízesített sós vízben lassú tűzön puhára főzzük. A puha csülköket félbevágva tűzálló tálba fektetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott hagymákat vágd félkarikára és vajon fonnyaszd meg, ha már üveges szórd meg kevés liszttel és pirítsd még két-három percig, majd öntsd fel a húslevessel sózd, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirított kenyér kockák elkészítése: Vágjuk fel a kenyeret kábé másfél centiméteres kockákra a késlapjával vagy fokhagymanyomóval préseljük össze a két nagy gerezd fokhagymát. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű