-50 dkg liszt
-1,5 deci olaj
-5 dkg élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
-1,5 evőkanál cukor
-1/2 ( fél ) csomag sütőpor
-2,5 deci tej
-2 tojássárgája
-csipet só
TÖLTELÉK
--10 dkg vaj
--2 evőkanál kakaó
--12,5 dkg cukor
--1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)
--2,5 dl tej
A KENÉSHEZ
1 tojássárgája
Először a krémet készítjük el.
-A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
-Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük
-. A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük.
-A közepébe kis fészket képezünk ki.
-Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel.
-Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson.
-Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk.
-Hat cipót formálunk belőle.-Ebből a mennyiségből 2 kalácsot készítünk
- Pihentetés nélkül 35 x 25 centis téglalapokká nyújtjuk őket. Mindegyiket megkenjük a csokis krémmel.
- Külön-külön rolád szerűen feltekerjük őket, majd összefonjuk
- A tésztát kivajazott, kilisztezett kenyérformába helyezzük.
- Meleg helyen fél órát kelesztjük.
- Lekenjük a felvert tojássárgával, végül 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és meghintjük 1 ek cukorral. Hagyjuk felfutni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A formát (24 centiméter) kenjük ki vajjal. A lisztet és a sütőport keverjük egybe. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összedagasztottam, 30 percet kelt- majd 4 cipót formáztam. ... pihent.... kezemmel ellapítottam.... rátettem a sonkát, (vagy bármi más tölteléket), majd mint a bage...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes