60 dkg liszt
15 dkg cukor
vanília
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
pici só
5 dkg olvasztott margarin vagy vaj
1 egész tojás
2 evőkanál kakaó kevés vízben feloldva
+ 1 tojás sárgája a kenéshez
Az élesztőt pici cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A kakaó kivételével tésztát dagasztunk. ketté osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaót. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk mindkettőt elfelezzük. Kinyújtjuk , majd a világosra rátesszük a kakaósat és feltekerjük. Így járunk el a másiknál is. Papírral bélelt tepsibe tesszük, újra kelesztjük. Lekenjük a sárgájával és 180 fokos sütőben megsütjük.
A felfuttatott élesztőt összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és a robotgéppel legalább 5 percig dagasztom, majd lefedett tálban kb. 1 órát kelesztem. Ezalatt habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom. 2. Majd az összes hozzávalóval, a vaj kivételével a tésztát megdagasztom. 3. A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát dagasztottam, majd kelesztőtálban, lefedve 45 percet kelesztettem. A megkelt tésztát 4mm vékony téglalapra nyújtottam, és a vaj feléve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes