Sertés rövidkaraj (1-2 szelet személyenként)
-10 dkg finomliszt
3-4 db tojás
10 dkg kukoricapehely
-15 dkg zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerit
napraforgó olaj (a sütéshez)
A karajszeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást,zsemlemorzsát
a kukoricapelyhet ,
Ez utóbbit aprítjuk ( lehet darálni ) oly módon, hogy durvább legyen, mint a zsemlemorzsa, de jól tapadjon a lisztezett, tojásozott húsokra.
összekeverjük a zsemlemorzsát + kukoricapelyhet
Bepanírozzuk a húsokat, majd forró olajban kisütjük.
A húsból pörköltet készítünk, majd a levét leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk, s alulra vékony burgonyaszeleteket rakunk, amelyre sorban pörköltet, karikára vágott z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásos lecsót készítünk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecské...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű