Sertés rövidkaraj (1-2 szelet személyenként)
-10 dkg finomliszt
3-4 db tojás
10 dkg kukoricapehely
-15 dkg zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerit
napraforgó olaj (a sütéshez)
A karajszeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást,zsemlemorzsát
a kukoricapelyhet ,
Ez utóbbit aprítjuk ( lehet darálni ) oly módon, hogy durvább legyen, mint a zsemlemorzsa, de jól tapadjon a lisztezett, tojásozott húsokra.
összekeverjük a zsemlemorzsát + kukoricapelyhet
Bepanírozzuk a húsokat, majd forró olajban kisütjük.
A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűMaradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű