Lapokhoz
-50 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-6 dkg puha vaj
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-2 egész tojás
-4 evőkanál tejföl
-2 evőkanál méz
-KRÉM
-6 dl tej
-2 karamell izű pudingpor
-5 evőkanál porcukor
-1 kiskanál étkezési zselatin
-2 dl habtejszin
TETEJÉRE
200 g cukor
-10 dkg vaj
-1/2 dl tejszin
a lapokhoz mindent összekeverünk és a tepsi hátán 4 lapot sütünk
-KRÉm
--a pudingot megfőzzük 5 dl tejben ,ha kicsit hült belekeverjük a cukrot és a megmaradt 1 dl meleg tejben feloldott zselatint
-a tejszint kemény habbá verjük és a kihült pudinghoz keverjük óvatosan
-a lapokat megtöltjük a krémmel
TETEJÉRE
-a 200 g cukrot karamellizáljuk ,amikor szép aranysárga beleöntjük a tejszint + a vajat
-összeolvasztjuk és a tészta tetejére simitjuk
-bejelöljük a vágási szeleteket dermedés előtt
-hűtőben pihentetjük
Első lépésként vagy daráltjuk le a mandulát – egy kevés cukorral, hogy ne ragadjon le az aprítóba, én azonban mozsarat használtam, mert így tudtam kontrollálni, mennyire szeretném...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt félbe vagy 3-ba vágjuk. A sütőporból, a lisztből, és a vízből sűrű masszát keverünk. Megforgatjuk benne a banánokat majd forró olajban sütjük. Mézzel csurgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézTészta A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű