Hozzávalók kb. 30 x 35 cm-es tepsihez:
a tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 csomag (12 g) sütőpor
14 dkg cukor
3 tojássárgája
2-2,5 dl tejföl
a töltelékhez:
1,5 kg alma
3-4 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
a tetejére:
1 tojás
porcukor
A lisztet gyúródeszkára szitáltam, elkevertem benne a sütőport, és összemorzsoltam a zsírral.
Hozzáadtam a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrtam.
A tészta a hűtőben pihent, amíg elkészült a töltelék. Ehhez az almákat meghámoztam, magházukat eltávolítottam, és kis kockákra daraboltam őket.
Nagy lábasban a cukorral megpároltam, végül ízesítettem a fahéjjal, és megvártam, amíg kihűl.
A tészta nagyobbik felét a tepsi méretére nyújtottam, kibéleltem vele a sütőpapíros tepsit.
Rásimítottam a tölteléket, majd befedtem a másik, kisebb tésztacipóból méretre nyújtott lappal.
Tetejét villával megszurkáltam, majd lekentem az enyhén felvert tojással, és előmelegített, közepesen forró sütőben szép barnássárgára sütöttem.
Kihűlés után kockákra szeleteltem, porcukorral meghintve tálaltam.
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd simára a cukorral, aztán szép lassan a többi hozzávalót is add hozzá, a lisztet és a sütőport érdemes hozzászitálni. Vízből annyit adj hozz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem. A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrorral elkevert tojást és a vaníliás cukrot. Egy tálat kivajazok, a kivájt zsömléket kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A lisztet a margarinnal, sóval, szódabikarbónával elmorzsoljuk. 2.) Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a tejfölt és összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokoz...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű