7 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál víz
fél tk. Sütőpor
2 evőkanàl édesítő
A tojás sárgàját az édesítővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és vizet. A tojas fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. 170 fokon sütjük 12 percen át. Melegen feltekerjük és miután kihűlt kenjük be a vaníliás pudingal és szórjuk meg a málna szemekke
A tésztát összedolgozzuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 200 fokon 10 - 12 percig sütjük. Megkenjük, összeragasztjuk és megesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!! 30dkg porcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejben a 2 dkg élesztőt megfuttatjuk. A liszttel a vajat elmorzsolom, hozzáadom a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozom, 2 órát pihentetve. Né...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű