A tésztához
30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1 dl tej
2 db tojás
1 csomag sütőpor
10 közepes db sárgabarack (vagy őszibarack)
(ha nincsen éppen idény, akkor konzerv is megfelel)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál liszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
30 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
20 dkg porcukor
1.5 dl joghurt (natúr)
1 ek cukrozatlan kakaópor
A tésztához a hozzávalókat (a barackot kivéve) csomómentesre dolgozzuk (nekem robotgép segített).
Egy kb. 25x30 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, kiszórjuk liszttel, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.
(Nekem kényelmesebb, és kedvelem is a sütőpapírt. Én azt használtam.)
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, majd a barack szeletekkel kirakjuk a tészta tetejét.
Kb. 30 percig sütjük 170 fokon, de tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, majd kis lángon összemelegítjük (forralni nem szabad), amíg a margarin teljesen el nem olvad.
A krémet a kihűlt sütemény tetejére kenjük. Hűtőben néhány órát pihentetjük, ha kibírjuk a kóstolást, akkor akár egy éjszakán át is jót tesz neki.
A túrót a tojással turmixold össze, majd keverd össze velük alaposan a többi hozzávalót. Én végig egy késes mixerben dolgoztam, így ő mindent elvégzett helyettem: a zab darálást, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral,sütőporral összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábasba tesszük az áfonyát, cukrot, lisztet. Időnként megkeverjük addig, amíg besűrűsödik. A réteslapot olvasztott vajjal megkenjük és kevés sóval. 3 réteg lapot egymásra teszünk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű