40 dkg reszelt alma +kiskanál örölt fahéj
-40 dkg cukor
-40 dkg liszt
-4 egész tojás
-1 sütőpor vagy 1 kiskanál szódabikarbóna
a cukrot a tojásokkal jól kikavarjuk
-a nagy lyukú reszelőn az almát lereszeljük ( nem kell kicsavarni )
-hozzákeverjük a tojásos masszához
-lisztet a sütüporral összekeverjük és fokozatosan a masszához keverjük( nekem maradt egy kis magvalt meggyem azt is belekevertem
-sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük,elsimitjuk
-tetejére lehet darabos diót szórni ( el is maradhat )
-180 fokon tüpróbáig kb. 25 percig sütjük
A száraz hozzávalókat, vagyis a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a sót, a zabpelyhet és az őrölt gyömbért egy tálban összekevertem. A közepes nagyságú, érett banánt villáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal összekeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át pihentetjük a tésztát. A meghámozott almát lereszeljük, pár pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű