40 dkg reszelt alma +kiskanál örölt fahéj
-40 dkg cukor
-40 dkg liszt
-4 egész tojás
-1 sütőpor vagy 1 kiskanál szódabikarbóna
a cukrot a tojásokkal jól kikavarjuk
-a nagy lyukú reszelőn az almát lereszeljük ( nem kell kicsavarni )
-hozzákeverjük a tojásos masszához
-lisztet a sütüporral összekeverjük és fokozatosan a masszához keverjük( nekem maradt egy kis magvalt meggyem azt is belekevertem
-sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük,elsimitjuk
-tetejére lehet darabos diót szórni ( el is maradhat )
-180 fokon tüpróbáig kb. 25 percig sütjük
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat, pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Mikor összeállt, két gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A diót apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 3 tojást elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd gőz felett, állandóan kevergetve főzzük, míg duplája nem lesz. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a mézet és a vajat, végül a szódabika...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz