1/2 kg perzselt sertésbőr,
4 darab perzselt sertésköröm,
1 kg friss sertés csülök,
1- fej fokhagyma,
só, szemes bors..
-1-2 babérlevél
* diszitéshez ízlés szerint zöldség,...elhagyható
---Miután a hús megfőtt, külön tálba tesszük, és kézzel kiszedjük a csontocskákat, a levet pedig leszűrjük. A tányérok vagy különböző formák aljára tehetünk díszítésképp felkarikázott zöldségeket, majd ráhelyezzük a kicsontozott húst, és rámerjük a levet.
-- Dermedés után tálalhatjuk citrommal, hagymával, megszórhatjuk a tetejét pirospaprikával, borssal, kinek-kinek ízlése szerint.
Tehetjük akár szokatlan alakú kuglófsütőbe, nagyobb pohárba,, őzgerincformába, amiből kifordítva igazi remekműként fogja a ház asszonyát és fantáziáját dicsérni!
A fokhagymafejeket megtisztítjuk (nem hámozzuk meg teljesen!), tetejüket levágjuk, és tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és 150 fokon kb. 30-35 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat kézi mixer dagasztó karjával alaposan elkeverjük, az olajat utoljára t...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA fűszereket egy tepsire szórom és a 200 fokosra előmelegített sütőben 5 perc alatt megpirítom. Hagyom kissé kihűlni, majd egy mozsárban kissé összetöröm őket. Elkeverem a fekete t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű