-1 kg fejes káposzta
-50 dkg karfiol
-2-3 darab babérlevél
-4-5 gerezd fokhagyma
-1 csokor kapor
-8 dkg só
- 1 nagy szelet fehér kenyér
-A káposztát vékonyan csikozzuk fel,a megmosott karfiolt szedjük kis rózsákra.
-Tegyük őket egy nagyméretű vagy több kisebb befőttesüvegbe ,tegyük közé a babérleveleket,a tisztitott egészben hagyott fokhagymagerezdeket és kaprot
-Melegitsünk fel kb. 2 liter vizet .oldjuk fel benne a sót
-Öntsük a zöldségekre,nyomkodjuk le ,hogy mindenhol ellepje a viz
-Tegyünk a tetejére egy szelet kenyeret, fedjük le gézzel ,vagy egy kistányérral és tegyük meleg helyre mint a kovászos uborkát szokás
-Melegben 2-3 nap alatt elkészül,
--Hütőben pár hétig eláll
A paprikákat lemossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd forgatva feketére grillezzük minden oldalukat, 10-15 perc alatt. A legjobb szabadtűzön, de a gázra tett vaslapon vagy grillsütőben i...
Elkészítési idő:Vizet felforraljuk a cukorral, sóval, végén hozzáadjuk a szalicilt vagy a borként., félre tesszük hűlni. Az üvegeket steril tisztaságúra mossuk, és a többször átmosott paprikák szá...
Elkészítési idő:elkészítés A megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket sze...
Elkészítési idő:A káposztával kezdem.. legyalulom /én késsel szeltem/, lesózom.. 5 kg káposztához kb 2 evőkanál só.. hagyom állni. Nekiállok a paprikát megmosni, levágni a magos részét. Ami a magn...
Elkészítési idő: