-1 kg fejes káposzta
-50 dkg karfiol
-2-3 darab babérlevél
-4-5 gerezd fokhagyma
-1 csokor kapor
-8 dkg só
- 1 nagy szelet fehér kenyér
-A káposztát vékonyan csikozzuk fel,a megmosott karfiolt szedjük kis rózsákra.
-Tegyük őket egy nagyméretű vagy több kisebb befőttesüvegbe ,tegyük közé a babérleveleket,a tisztitott egészben hagyott fokhagymagerezdeket és kaprot
-Melegitsünk fel kb. 2 liter vizet .oldjuk fel benne a sót
-Öntsük a zöldségekre,nyomkodjuk le ,hogy mindenhol ellepje a viz
-Tegyünk a tetejére egy szelet kenyeret, fedjük le gézzel ,vagy egy kistányérral és tegyük meleg helyre mint a kovászos uborkát szokás
-Melegben 2-3 nap alatt elkészül,
--Hütőben pár hétig eláll
a paprikákat megmostam, szárukat eltávolítottam (kicsi csonkot hagytam csak rajtuk), majd tiszta üvegekbe tömködtem őket. Közben elkészítettem a felöntőlevet, amit anyum leírása al...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes