-1 kg fejes káposzta
-50 dkg karfiol
-2-3 darab babérlevél
-4-5 gerezd fokhagyma
-1 csokor kapor
-8 dkg só
- 1 nagy szelet fehér kenyér
-A káposztát vékonyan csikozzuk fel,a megmosott karfiolt szedjük kis rózsákra.
-Tegyük őket egy nagyméretű vagy több kisebb befőttesüvegbe ,tegyük közé a babérleveleket,a tisztitott egészben hagyott fokhagymagerezdeket és kaprot
-Melegitsünk fel kb. 2 liter vizet .oldjuk fel benne a sót
-Öntsük a zöldségekre,nyomkodjuk le ,hogy mindenhol ellepje a viz
-Tegyünk a tetejére egy szelet kenyeret, fedjük le gézzel ,vagy egy kistányérral és tegyük meleg helyre mint a kovászos uborkát szokás
-Melegben 2-3 nap alatt elkészül,
--Hütőben pár hétig eláll
3 kg savanyusagba kivant zoldseget aprora vagok es raontom a leirt hozzavalok kevereket. Addig ontom fel vizzel, hogy epp csak ellepje. Konyharuhaval lefedve pihentetem egy ejszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk. Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű