-1 kg fejes káposzta
-50 dkg karfiol
-2-3 darab babérlevél
-4-5 gerezd fokhagyma
-1 csokor kapor
-8 dkg só
- 1 nagy szelet fehér kenyér
-A káposztát vékonyan csikozzuk fel,a megmosott karfiolt szedjük kis rózsákra.
-Tegyük őket egy nagyméretű vagy több kisebb befőttesüvegbe ,tegyük közé a babérleveleket,a tisztitott egészben hagyott fokhagymagerezdeket és kaprot
-Melegitsünk fel kb. 2 liter vizet .oldjuk fel benne a sót
-Öntsük a zöldségekre,nyomkodjuk le ,hogy mindenhol ellepje a viz
-Tegyünk a tetejére egy szelet kenyeret, fedjük le gézzel ,vagy egy kistányérral és tegyük meleg helyre mint a kovászos uborkát szokás
-Melegben 2-3 nap alatt elkészül,
--Hütőben pár hétig eláll
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉdesanyám isteni csalamádéja? 1,5 kg paprika 1,5 kg uborka 1,5 kg hagyma 1,5 kg sárgarépa 1,5 kg káposzta A zöldségekre felszeletelés után ezt a levet öntjük. Így áll 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgomba- erdei vargánya 700 g A befőzéshez kis gombákat használunk, amelyekről 100%-ra tudjuk, hogy ehető gombák. A gombákat óvatosan megpucoljuvíz 800 ml • ecet 250 ml • befőzési t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes