-2-3 db nagyobb, lehetőleg hosszúkás burgonya
--szükség szerint zsiradék a sütéshez (1 lt)
-2 db nagyobb tojás
- 5 evőkanál liszt
- szeletelt sajt
-10 dkg zsemlemorzsa
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint steak fűszer (opcionális)
-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük
Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben.
-Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is.
- Két szelet krumpli közzé helyezzük a sajt szeletet
- Hagyományosan liszt, tojás, morzsába panírozzuk
- Zsiradékot hevítünk. Hagyományos módon kirántjuk
-. Fogyasztható köretként, vagy salátákkal önálló ételként is!
.
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál vízzel 20 percre fedővel lefedve feltesszük főzni. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a cukrot és tovább pároljuk 30 percig. A tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz aludttejbe beleütünk 3 tojást. Hozzáadjuk a sót. Habver?vel rövid ideig keverjük. A lisztet apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, hogy sűrű palacsintatészta-szerű le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindenekelőtt tisztítsuk meg az összes zöldséget. Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát. Erre fogjuk rátenni a zöldséget. Vigyázzunk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű