-2-3 db nagyobb, lehetőleg hosszúkás burgonya
--szükség szerint zsiradék a sütéshez (1 lt)
-2 db nagyobb tojás
- 5 evőkanál liszt
- szeletelt sajt
-10 dkg zsemlemorzsa
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint steak fűszer (opcionális)
-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük
Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben.
-Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is.
- Két szelet krumpli közzé helyezzük a sajt szeletet
- Hagyományosan liszt, tojás, morzsába panírozzuk
- Zsiradékot hevítünk. Hagyományos módon kirántjuk
-. Fogyasztható köretként, vagy salátákkal önálló ételként is!
.
Egy tálban összedolgozzuk a palacsintatészta alapanyagait, majd csomómentesre keverjük. A serpenyőben előmelegítünk egy kévés olajat, majd hagyományos módon kisütjük a palacsinták...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni,24 órát keleszteni,formázni,sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat egészben 1 óra alatt megsütjük a sütőben, majd lehántjuk a héjukat. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A hagymát felaprítjuk, a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű