-2-3 db nagyobb, lehetőleg hosszúkás burgonya
--szükség szerint zsiradék a sütéshez (1 lt)
-2 db nagyobb tojás
- 5 evőkanál liszt
- szeletelt sajt
-10 dkg zsemlemorzsa
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint steak fűszer (opcionális)
-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük
Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben.
-Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is.
- Két szelet krumpli közzé helyezzük a sajt szeletet
- Hagyományosan liszt, tojás, morzsába panírozzuk
- Zsiradékot hevítünk. Hagyományos módon kirántjuk
-. Fogyasztható köretként, vagy salátákkal önálló ételként is!
.
A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rakjunk b...
Elkészítési idő:1. tojássárga + cukor --> kikeverni + vaniliás cukor 2. tejet felmelegíteni + hozzáadni a tojás + cukor keverékét 3. jénait ki kell vajazni 4. Rétegek: 1. kifli karika...
Elkészítési idő:szappant lereszeltem fél liter vizet felforraltam beleöntöttem a szappanreszeléket és lassu tüzőn sürün kavargatva felolvasztottam.Egy másik edénybe raktam 5.5liter vizet,amikor fe...
Elkészítési idő: