-2-3 db nagyobb, lehetőleg hosszúkás burgonya
--szükség szerint zsiradék a sütéshez (1 lt)
-2 db nagyobb tojás
- 5 evőkanál liszt
- szeletelt sajt
-10 dkg zsemlemorzsa
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint steak fűszer (opcionális)
-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük
Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben.
-Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is.
- Két szelet krumpli közzé helyezzük a sajt szeletet
- Hagyományosan liszt, tojás, morzsába panírozzuk
- Zsiradékot hevítünk. Hagyományos módon kirántjuk
-. Fogyasztható köretként, vagy salátákkal önálló ételként is!
.
Nem az egész tejbe rakom a sót Mehet liszt 1/3 tojás Liszt 1/3 Élesztős tej Liszt dagasztom és ha kell mehet bele még a maradék tej Mikor majdnem kész akkor adom hozzá az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű> A csirkemellet összekockázom, egy magasabb falú tálba rakom és hozzáadom a kívánt fűszerezést. Sót és borsot mindenképpen érdemes bele tenni, de ízlés szerint paprikával, zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsokihab málnahab gyümölcskenyér rakott kifli diós csók pavlova tora
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombafejeket megmosom és fűszerezem. A szezámmagot összekeverem a zsemlemorzsával. Lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába mártom a gombafejeket. Bő, forró olajban kisütöm. Rizzs...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű