1 és 1/3 csésze kesudió (nálam 2dl-nyi a csésze), kb. 10 dkg, lehet pirított is 2 csésze víz 1 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma (ez elhagyható, de finomabb vele) 1 csipet só 1-2 kanál friss citromlé
A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára
Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rakjunk bele.
Főzelékek ízesítésére: tökfőzelék, spenót, paprikás-hagymás magyaros ételek stb.
Krémlevesek sűrítésére tojássárgájával kikeverve
Salátaöntetekhez használható (ugyanúgy mintha majonézhez használnánk)
Az almákat nem szükséges meghámozni, ugyanis a héjukban is rengeteg értékes anyag van. Alaposan mosd meg őket, távolítsd el a magházat, majd felkockázva turmixold össze az almaléve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, ha kézmelegre hűlt, akkor meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ha már éppen csak langyos, akkor hozzáadjuk a lisztet, a vízben feloldott instant él...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes