1 és 1/3 csésze kesudió (nálam 2dl-nyi a csésze), kb. 10 dkg, lehet pirított is 2 csésze víz 1 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma (ez elhagyható, de finomabb vele) 1 csipet só 1-2 kanál friss citromlé
A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára
Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rakjunk bele.
Főzelékek ízesítésére: tökfőzelék, spenót, paprikás-hagymás magyaros ételek stb.
Krémlevesek sűrítésére tojássárgájával kikeverve
Salátaöntetekhez használható (ugyanúgy mintha majonézhez használnánk)
A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, a vizet szép lassan adagolva öntöttem a lisztkeverékhez. Mikor a tészta egybeállt, annyi darabra vágtam, amennyit tortilla-t szerettem volna...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 tojás helyett. Lehet sütőtökkel,útifűmaghéjjal is machinálni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogtam 20 dkg hagymát (tisztítva), fele-fele arányban lilát és vöröset. Felkarikáztam. Két evőkanál olívaolajat elkezdek lábasban hevíteni, erre rádobtam 2-3 evőkanál cukrot és me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű