400 ml habtejszín
100 g 74%-os étcsokoládé
40 g vaj
150 g nyírfacukor
1 tk vanília kivonat
1 csipet só
10 fagylalt tölcsér (sima ostya)
A csoki burokhoz:
100 g 74%-os étcsokoládé
35 g vaj.
Ebből maradni fog, de ennyi kell, hogy szépen meg tudjuk mártani a betöltött tölcséreket.
100 g csokoládét 4 dkg vajjal vízgőz fölött olvasszunk fel. A hideg (!) tejszínt egy csipet sóval és a nyírfacukorral verjünk habbá. Ízesítsük a vanília kivonattal, és óvatosan forgassuk össze a langyosra hűlt csokival. A tölcsérekbe kanalazzuk csurig a krémet és simítsuk le. A hűtőben hagyjuk kicsit dermedni. Olvasszuk fel a maradék csokit két teáskanál (3,5 dkg) vajjal, és egy gyors mozdulattal mártsuk bele a tölcsérek tetejét. Tegyük vissza a hűtőbe, míg a csokiburok megdermed a tetején. Kis idő múlva már fogyasztható, de az állaga másnapra az igazi. És valami különös okból kifolyólag a tölcsér sem ázik el ... ;-)
0,5l vizet felfőzünk egy kis csipetnyi sót bele,két kanál olajat és főzéskor bele zuhintunk ugyan annyi lisztet mint amiben a vizet mertük.Gyors kavarás után ki tesszuk a gyúró des...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, és megszórjukőrölt borssal. Alaposan összegyúrjuk, és ha szüksége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kissé szikkadt kenyérből pogácsaszaggatóval vékony korongokat szúrunk ki és vajjal megkent sütőlapra fektetjük. 2. Vajat olvasztunk és mindegyik korongot megvajazzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, az apróra vágott sárgarépát, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz