- 1 kg krumpli
- 1 db kaliforniai paprika
-2 db paradicsom
--1 fej vöröshagyma
--70 dkg csirkemell filé
--só
--bors
--1 doboz tejföl (400 g )
--15 dkg sajt
--1 csomag bacon
A csirkemellet szeleteljük kevés zsiradékon elő pirítjuk
--Egy magas falú tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
--A krumplit meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk.
-A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát is felkarikázzuk,
--A krumpli felét leterítjük a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a csirkemellet, azt is sózzuk, borsozzuk
--. Erre rétegezzük a paprikát, paradicsomot és a hagymakarikát. Meglocsoljuk tejföllel, majd befedjük a krumplival. ,rászórjuk felaprított bacont
Fóliával lefedve 45 percen át sütjük.
-Ha a krumpli és a hús is megpuhult, a fóliát levesszük a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt megpirul.
A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu kész...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűElőző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük. Felforraljuk a vizet, meg...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű