-60 dkg liszt
-40 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-3-4 csomag vaniliás cukor
-3 darab tojás sárgája
-1 sütőpor
-2 evőkanál tejföl
Krém....
-10 dkg margarin
-1 evőkanál kakaó
-2 evőkanál porcukor
-Tetejére
-20 dkg étcsokoládé
-2 evőkanál érolaj
-1/2 dl.tejszin
begyurjuk sietve nehogy túl ellágyuljon a tésztát ,vékonyra kinyújtjuk ,kiszaggatjuk külömböző formákkal 15-20 percig sütjük
ha kihült megkenjük a krémmel ( lehet lekvárral is ) kettőt összeragasztunk
tetejére lehet tetszés szerint disziteni..
megkenjük az felovasztott étcsoki+ tejszin+ olaj keverékébe majd kókuszreszelékbe is márthatjuk
Kivesszük a tésztát a mélyhűtőből. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Ha a tészta kiengedett, laponként 8 részre osztjuk, vagyis 16 kis téglalapot kapunk. (Pizzavágóval a legkönnyebb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad). Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a fele cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérséklet vajat, a csokoládét és tovább keverjük. A maradék cukorral felvert tojásbabbal lazítjuk. A massza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet és a nyírfacukrot tálba mérjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a reszelt gyömbérrel. Folpackba csomagolva minimum 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Kevés zab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű