TÉSZTÁHOZ
-2,5 dl tej
-20 g élesztö
-1 tojás + 1 sárgája
-500 g sima liszt
-60 g cukor
-csipet só
-1 kanál olaj
-100 g margarin
-TÖLTELÉK
-150 olvasztott margarin
-1 kanál fahéj+ 60 g cukor
-60 g nagyra vágott dió vagy mogyoró
-1 dl rum
-80 g citrom + narancs héj + 3 kanál cukor
-50 g sárgabarack lekvár
-kevés langyos tejben szétkeverjni az élesztöt +kevés lisztel megszorni és hagyni megkelni
-lereszeljük a citrom és a narancs héját megszorjuk 3 kanál cukorral
-a mazsolát beáztatjuk a rumba aztán
-összekeverjük a citrom narancs héjával
TÉSZTA
-összekeverjük 1/2 adag lisztet 100 g megpuhult margarinnal
-hozzáadjuk a sót + 60 g cukrot + tojásokat + a többi tejet
-összekeverni hozzáadni a megkelt élesztőt aztán a többi lisztet +az 1 kanál olajat
-begyúrjuk sima tésztát kapunk
meleg helyen hagyni kelni
-a fahéjat összekeverjük 60 g cukorral
-a megkelt tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra
-megkenjük a 150 g megolvasztott margarinnal
--megszorjuk a fahéjjal,dióval,mazsolával és citrom narancs héjjal
-a tésztát 4 cm széles szalagokra vágjuk
-egy szalagot besodorni mint a palacsintát
-megolvasztott tepsi közepére rakjuk ( én tortaformába raktam ) a többi szalagokat a tészta körül tekerni még a tészta nem fogy el
a tepsire tenni a patent torta sütő szélét ,
-átkenjük tojássárgájával és hagyjuk még kelni kb 20 percet
-200 fokra előmelegitjük a sütőt
-sütjük kb 40 percet ///// nekem elég volt 30 perc
-amikor a kalács megsült levesszük a sütö széleit és átkenjük felmelegitett kajszibarack lekvárral
-a kalácsot tálcára tesszük és szeleteljük
NEKEM .. ebből az adagból két fészek jött ki egy nagyobb és egy kisebb
1/2 liter tejben felverjük keményedésig a 2 csomag Aranka vanília ízű krémport -a kekszeket egy kicsit magasabb falu tálban sorakoztatjuk -rá kanalazzuk a krémet keveset hagyunk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelolvasztjuk a vajat mikróban, és hozzáadjuk a mézet. Az ananász szeleteket lecsöpögtetjük. A dobozt szárazra töröljük, ezzel fogunk pont akkora köröket kiszúrni, mint az ananás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojás sárgáját, 2 tk vaníliás cukrot, néhány kanál cukrot, a vaníliás pudingport simára keverjük és egy-két kanál tejet merünk hozzá. A tejet egy mikrózható tálba rakjuk, kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz