--10 tojás fehérje,
- 1 csipet só,
- 10 evőkanál cukor,
- 10 evőkanál liszt+ a tepsi meghintéséhez,
-1 kicsi vaj a tepsi kikenéséhez,
-5 dkg fekete csokoládé + apróra vágva.
-kandírozott gyümölcsök ..
---A lényege, hogy ahány tojásfehérjénk van, azt egy csipet sóval verjük kemény habbá, tegyünk hozzá annyi kanál cukrot, ahány tojásfehérjét habbá vertünk, majd lisztből szintén ennyi kanállal adjunk hozzá
--. Ezt különböző dolgokkal gazdagíthatjuk: keverhetünk bele pl. mazsolát, egyéb apróra vágott aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt, kis csokidarabkákat
---( Én most a tetejére szórtam az apróra vágott aszalt gyümölcsöket )
Egy kisebb tepsit kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, simítsuk bele a habot, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre
--. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült át a süteményünk teljesen Ez kb 15 perc .
A vizet a cukorral, az olvasztott vajjal és egy kevés aromával elkezdem melegiteni mig szirpuos állaga nem lesz. Közben a vanilia pudingot megfőzzük. A sziruphoz folyamatos k...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyű1. Fenti hozzávalókat a fenti sorrendben összekeverjük (a meggy kivételével). 2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a kimagozott meggyet, majd közepes lángon me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Gyúrjuk össze a hozzávalókat - Egy éjszakát pihentessük - Másnap kiszaggatjuk kör alakú sütemény szaggatóval - Lekvárral töltjük (szilva, meggy...kevésbé folyékony) - Előmele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű