----2-3 vöröshagyma
-- 1 ek sertészsír ,lehet olaj is
-- 2 -3 közepes krumpli ( burgonya )
-- 10 dkg csípős kolbász
-- 10 dkg kolozsvári szalonna
-- 4- 5 db. lecsópaprika
-- 4 -5 db . paradicsom
-- sűrített paradicsom ízlés szerint
- -5 dkg tarhonya vagy reszelt tészta
----só ,bors ízlés szerint ( aki szereti tehet bele még gombát, rizst )
Zsírjára sütöm, a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom, és fedő alatt félig megfőzöm.
Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, , beleteszem a karikára vágott kolbászt, beleszórom a tarhonyát + a sűrített paradicsomot ,főzzük vagy 10 percig majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit ha szükséges kevés vizet öntünk alá
-.tetszés szerint ízesítjük sózzuk borsozzuk ... fedő alatt még kb. 15 percig főzöm, majd tálalom
A kenyereket megkenjük vékonyan a vajjal és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A húsos tarját egész vékony csíkokra vágjuk, a hagymaszárat apró darabokra, a sárga paprikát kise...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSűrű tejbegrízt főzünk, úgy, hogy keverni még tudjuk, de ne legyen lágy. Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és reszelt citromhéjjal. Hagyj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA fenti adag megfelel egy kiadós reggelinek, tízórainak, edzés előtti étkezésnek. Készíthetsz belőle dupla adagot (hogy nem maradjon nyitva a túrós doboz és ne rohadjon meg a fél a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű