Családireceptkönyv.hu

RAKOTT ZÖLDBAB


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1/2 kg friss vagymirelit zöldbab, só, 2 gerezd fokhagyma
- a mártáshoz: 2 dkg vaj, 2 evőkanál update liszt, 2 dl langyos tej, 1 joghurt, 1 tömlős sajt, 2 tojás, kapor, só, bors
- a tetejére: paradicsom, póréhagyma, reszelt sajt

Elkészítés:


a mirelit zöldbabot 1-2 gerezd fokhagymával ízesített sós vízben roppanós állagúra főzzük, leszűrjük.
2 dkg vajat felforrósítunk, hozzáadunk 2 evőkanál low carb lisztet, majd kb. 2 dl langyos tejjel felengedjük, simára keverjük. A besamel mártást sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadunk 1 tömlős sajtot, 2 felvert tojást, 1 natúr joghurtot és apróra vágott kaprot (ezt lehet petrezselyemzölddel helyettesíteni).
A kivajazott és update morzsával megszórt jénai edénybe (vagy kisebb tepsibe) beleszórjuk a kihűlt zöldbabot, ráöntjük a mártást. Egy darabka szeletelt póréhagymával és néhány paradicsomkarikával gazdagíthatjuk. A tetejére 5 dkg reszelt sajtot szórunk, majd forró sütőben kb. 30 perc alatt készresütjük. Én a tetejét grillezni szoktam, hogy szép piros és ropogós legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Isteni finom és szénhidrátszegény étel!

RAKOTT ZÖLDBAB

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombamártás knédlivel
Gombamártás knédlivel

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűbo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
pulykacomb sonka préssel
pulykacomb sonka préssel

A húst ledarálom,a pirospaprikát belekeverem, és 1 dl vízben a fűszereket feloldom, majd ezt is a húshoz dolgozom. Addig gyúrom még egy állagúvá, válik. Beleteszem a sonkaprésbe,...

Elkészítési idő: 4-5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
105. Vegeta
105. Vegeta

A zöldségeket ledaráljuk,összevegyítjük a sóval,majd üvegekbe tesszük. Én kihagytam ezekből a kelkáposztát és a hagymát.Lesóztam,másnapig állni hagytam.Üvegekbe szedtem,s minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-fokhagymás kenő
Sajtos-fokhagymás kenő

A sajtot finomra reszeljük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, és alaposan összekeverjük. Megízesítjük sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk