Családireceptkönyv.hu

Mustár Boros Vali recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


mustármag
fehérborecet

méz
kurkuma

Elkészítés:


3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel úgy, hogy 1 ujjnyi legyen rajta a víz... ebben hagyom 2 napot...
ekkor egy botmixerrel elkezdtem pürésíteni, de én a víz egy részét leöntöttem róla, és mikor szükséges volt öntöttem hozzá... ha mindet rajta hagyjuk akkor nagyon híg lesz...
kapott egy fél evőkanál mézet és kb fél teáskanál sót .. egy kávéskanál kurkumát .... ezzel mixeltem tovább.. kóstolni kell, mert kinek milyen a szája íze...
Mikor már többször mixeltem , akkor egy nagyméretű tea szűrön átpasszíroztam.. jó alaposan.. ez volt a legnehezebb része a dolognak.
Tulajdonképpen ennyi a munka folyamat, nekem így teljesen tökéletes lett, de ha valaki szereti tehet hozzá reszelt tormát, esetleg almát.
Mindenképpen egy klasszikust szerettem volna.. a párom szerint a bolti sehol nincs a nyomában.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Felhő lángos
Felhő lángos

Ez a mennyiség 4 db lángosra elég. Ha többet szeretne készíteni, akkor nyugodtan duplázza meg a hozzávalók mennyiségét. A túrót, 1 tojás sárgáját és a sütőport alaposan elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás fehérje fasírt
Fokhagymás fehérje fasírt

Aprítógépben sűrű masszává turmixoltam a hozzávalókat, majd vizes kézzel 4 fasírt korongot formáltam belőle. Olajspray-vel befújtam és készre sütöttem 200 fokon. Sajnos elfelejtet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
PIRÍTOTT GOMBA
PIRÍTOTT GOMBA

Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűsze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Megcsinálni
Megcsinálni

A szalonnát süsd meg, majd tedd félre, lehetőleg ne edd meg őket, ez fontos. Keverd össze a tésztát újra, mert szeret leülepedni az aljára a liszt. Öntsd egy összenyomható fl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk