40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
20 dkg margarin
Töltelék:
1 doboz kukorica
15 dkg sonka
1 tömlős sajt
4 evőkanál tejföl
Teteje:
1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt
Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk.Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével.Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék!
Jó étvágyat!
Burgonyát uborka gyaluval , gyalulni , forrásba lévő vízben krumpli fajtájától függően 2- 3 percig blansírozzuk , hideg vízzel hűtjük lecsepegtetjük , bő forró olajban kisütjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször is válassz olyan serpenyőt, amelyet sütőbe is be tudsz tenni. A bacont pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott gombát. Amíg a gomba sül, mosd meg a spenótleveleket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHähnchen- oder auch Putenbrust in kleine mundgerechte Würfel schneiden. Knoblauch pellen und in kleine Stücke schneiden oder durch die Knoblauchpresse geben. Hähnchen/Putenbrust zu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a paradicsomot. Ennek a leggyorsabb és talán legkényelmesebb módja az, ha a paradicsomot a felszínén keresztben bevágjuk, leforrázzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű