3 dl tejföl
– 1 csokor petrezselyem zöldje
– étolaj
– őrölt bors
– só
– oregánó
– 20 dkg bacon
– 1 evőkanál paradicsompüré
– 2 kaliforniai paprika
– 15 dkg reszelt sajt
– 2 vöröshagyma
– 40 dkg darált hús
– 1 rozscipó vagy 3-4 zsemle
A kenyér felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy tölthető legyen. Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, azután rátesszük a darált húst meg a kockákra vágott paprikát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítve megpároljuk. A végén beletesszük a reszelt sajtot és a kenyér belsejét is, azután az egészet jól összekeverjük és betöltjük a cipóba. A tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel, betekerjük alufóliába, és a 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A sütés végén eltávolítjuk a fóliát, és a cipó tetejét megpirítjuk. Apóra vágott petrezselyemmel és tejfölrózsákkal díszítve tálaljuk.
Tegye a padlizsánt és a paprikát a sütő rácsára; előbbit 30, utóbbit 20 percig kell sütni. Miután letelt a húsz perc, óvatosan helyezze a paprikákat egy mély edénybe, majd fedje l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://cookpad.com/hu/kereses/amar%C3%A1nt http://www.mindmegette.hu/kereses/amar%C3%A1nt/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű