3 dl tejföl
– 1 csokor petrezselyem zöldje
– étolaj
– őrölt bors
– só
– oregánó
– 20 dkg bacon
– 1 evőkanál paradicsompüré
– 2 kaliforniai paprika
– 15 dkg reszelt sajt
– 2 vöröshagyma
– 40 dkg darált hús
– 1 rozscipó vagy 3-4 zsemle
A kenyér felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy tölthető legyen. Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, azután rátesszük a darált húst meg a kockákra vágott paprikát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítve megpároljuk. A végén beletesszük a reszelt sajtot és a kenyér belsejét is, azután az egészet jól összekeverjük és betöltjük a cipóba. A tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel, betekerjük alufóliába, és a 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A sütés végén eltávolítjuk a fóliát, és a cipó tetejét megpirítjuk. Apóra vágott petrezselyemmel és tejfölrózsákkal díszítve tálaljuk.
A zöldborsót kiválogatjuk és alaposan megmossuk, a húst kockára daraboljuk. A borsót a MAGGI Erõleves kockával, a MAGGI Füstölt ízű ízesítő kockával, valamint egy kevés cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott almákat vékonyra szeleteljük és meglocsoljuk citromlével. Egy edényben feloldjuk a cukrot a vízben, hozzáadjuk a fahéjat és a gyömbért majd felforraljuk. A szirupot hőá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDarált húsos húsgombóc készítése Keverjük össze a hozzávalókat. Ha a tojás nagy, elég egy tojás is fél kg húshoz. Adjuk hozzá a beáztatott zsemlét, dolgozzunk össze a masszát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz