3 dl tejföl
– 1 csokor petrezselyem zöldje
– étolaj
– őrölt bors
– só
– oregánó
– 20 dkg bacon
– 1 evőkanál paradicsompüré
– 2 kaliforniai paprika
– 15 dkg reszelt sajt
– 2 vöröshagyma
– 40 dkg darált hús
– 1 rozscipó vagy 3-4 zsemle
A kenyér felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy tölthető legyen. Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, azután rátesszük a darált húst meg a kockákra vágott paprikát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítve megpároljuk. A végén beletesszük a reszelt sajtot és a kenyér belsejét is, azután az egészet jól összekeverjük és betöltjük a cipóba. A tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel, betekerjük alufóliába, és a 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A sütés végén eltávolítjuk a fóliát, és a cipó tetejét megpirítjuk. Apóra vágott petrezselyemmel és tejfölrózsákkal díszítve tálaljuk.
A tejet megmelegítem, majd hozzáadom a grízt folyamatos keverés mellett. Folyamatosan keverve megvárom, hogy besűrűsödjön. Hozzáadom a cukrot, ha újra besűrűsödött már kész is.
Elkészítési idő: 20Mindent összekeverünk és kész! Merő kiváncsiságból belemártottam egy lakmusz papírt: a pH-ja is megfelelő
Elkészítési idő:Lisztet tálba öntöm, közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, öntök hozzá meleg tejet kb-1-decit, és kevés lisztel a mélyedésbe kovászt készítek, majd 10-percre leta...
Elkészítési idő: 20-perc