1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
1 vöröshagyma
2 db újhagyma
8-10 tojás
10 dkg prágai sonka
5 dkg kecskesajt (vagy feta)
5 dkg olajbogyó
4 ciabatta zsemle
5 dkg bébispenót
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
A sütőt izzítsátok be 200 fokra.
2. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá.
3. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek!
4. Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.
5. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc.
6. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát!
7. A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal.
8. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával.
9. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.
A vöröshagymát, a gombát és a sonkát apróra vágjuk. Kb. 1 ek. felhevített olajon megpirítjuk, majd sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A keveréket hűlni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kicsi lábasban felteszem a reszelt szappant olvadni annyi forró vízzel ami ellepi (ez nem számottevő mennyiség, de a 2,5 literen kívül értendő), majd közepes lángon lassan keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáit habosra keverjük a sóval, a joghurttal (v. mascarponéval), a fehérjéket pedig a szódabikarbónával. Ízlés szerint fűszerezhetjük. A felvert habot lazán hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű