-1 kg sárgarépa
-4 drb narancs
-2 drb citrom
-40 dkg cukor
-1 zacsko dzsem fix 2 :1 -ben( Gelfix extra 2:1)
a répát megpucoljuk ,karikára vágjuk és 6 dl vizben puhára főzzük :: Turmixoljuk
-a narancsot + citromot kicsavarjuk
-a turmixolt répához adjuk a narancs + citrom levét
-együtt főzzük amig eggyet rottyan aztán beleszorjuk a cukrot
-ezzel is főzzük kb 10-15 percet
-végül beleszorjuk a dzsem fixet és eggyütt főzzük 2-3 percet
-üvegekbe rakjuk ,lezárjuk 10-15 percig felforditjuk fejjel lefelé
-aztán mehet a kamrába
A chutney főzésben az a legjobb, hogy amíg puhul a lábasban a gyümölcs, magunk alakíthatjuk a pikánsságát, csípősségét. Érdemes mindig kevesebb fűszerrel kezdeni (főleg ha először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epreket tisztítás után elnegyedeltük. Egy lábasba beletettem a cukrot, ráöntöttem a vizet, sűrűre forraltam. Eközben a zselésítőt elkevertem az eperrel, majd beleöntöttem a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felvágjuk apró kockákra. Egy mélyebb edénybe vagy tepsibe öntjük, összekeverjük a cukorral és a mézzel, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet, f...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAhogy én szoktam: megmosom a kiválogatott, szárától megfosztott cseresznyét, belerakom a tiszta üvegekbe, úgy, hogy a nyakáig érjen. teszek rá 2-3 kanál kristálycukrot(ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű