Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Narancsos sárgarépa lekvár


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg sárgarépa

-4 drb narancs

-2 drb citrom

-40 dkg cukor

-1 zacsko dzsem fix 2 :1 -ben( Gelfix extra 2:1)

Elkészítés:


a répát megpucoljuk ,karikára vágjuk és 6 dl vizben puhára főzzük :: Turmixoljuk

-a narancsot + citromot kicsavarjuk

-a turmixolt répához adjuk a narancs + citrom levét

-együtt főzzük amig eggyet rottyan aztán beleszorjuk a cukrot

-ezzel is főzzük kb 10-15 percet

-végül beleszorjuk a dzsem fixet és eggyütt főzzük 2-3 percet

-üvegekbe rakjuk ,lezárjuk 10-15 percig felforditjuk fejjel lefelé

-aztán mehet a kamrába

Narancsos sárgarépa lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banán lekvár
Banán lekvár

A banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A citromlevét kicsavarjuk. A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málna(szeder) befőtt befőzőautomatával
Málna(szeder) befőtt befőzőautomatával

A málnát (szedret) átválogatom, de nem mosom meg, üvegekbe rakom. Felöntőlét előre elkészítem, hogy legyen ideje kihűlni. Felforralom, hogy a fűszerek aromája átjárja a folyadékot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMA
BIRSALMA

. A birsalmát megmossuk, ha van rajta bolyhos rész, azt ledörgöljük. Nem kell meghámozni. Kis kockákra vágjuk (magházat, hibás részeket eltávolítjuk). 2. A következő lépésnél el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rózsadzsem
Rózsadzsem

A rózsaszirmokat mossuk meg és tegyük fel főni 3 dl vízzel. Alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amíg a víz színe szép pirossá nem válik, a szirmok megpuhulnak, kifehérednek. A tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk