30 dkg liszt
25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
6 evőkanál hidegvíz
csipet só
TÖLTELÉK
ízlés szerint lekvár
Forgatáshoz ....vaníliás porcukor
A vízbe beletesszük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát készítünk.
-Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük. (nálam volt 3-4 is)
-- Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
---A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
--A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
--Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk.
--Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük és megsütjük.
--- Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk
1. Gyúrjuk össze a linzer tésztáját: a lisztet öntsük egy tálba, tegyük bele a cukrot és a kockára vágott hideg vajat, és a két tenyerünk között dörzsölgessük össze addig, amíg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel fehéredé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel alavetően egy csokoládébombáról van szó, ezért sok múlik a hozzávalók minőségén. Ugyanaz a brownie recept minőségi étcsokiból (ajánlott: 70% kakaótartalom) és kakaóporból egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes