30 dkg liszt
25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
6 evőkanál hidegvíz
csipet só
TÖLTELÉK
ízlés szerint lekvár
Forgatáshoz ....vaníliás porcukor
A vízbe beletesszük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát készítünk.
-Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük. (nálam volt 3-4 is)
-- Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
---A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
--A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
--Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk.
--Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük és megsütjük.
--- Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk
Az élesztõt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztõt, cukrot, tojást, sütõport és jól összegyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük, majd egy másik tálban kikeverjük a tészta többi alkotóelemét. Közben a nádcukrot és a tojásokat fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagaiból gyors mozdulatokkal linzetésztát gyúrunk, melynek felét tepsibe reszeljük. Gazdagon megkenjük barackízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKelt tésztát készítek,duplájára kelesztem. Én ebből 2 rudat szoktam készíteni. Mákkal szoktam tölteni de ki mit szeret. Sütni 180 fokon szoktam.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű