30 dkg liszt
25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
6 evőkanál hidegvíz
csipet só
TÖLTELÉK
ízlés szerint lekvár
Forgatáshoz ....vaníliás porcukor
A vízbe beletesszük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát készítünk.
-Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük. (nálam volt 3-4 is)
-- Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
---A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
--A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
--Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk.
--Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük és megsütjük.
--- Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk
A tésztához és a túrótöltelékhez minden hozzávalót összekeverünk. A tepsibe beleterítjük a tésztát, majd a túrót elszórva belepotyogtatjuk. Előmelegített sütőben kb. 25 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszhez a sütőpor, margarinnal elmorzsolni, bele a többi hozzávaló! Összegyúr! Fóliába tekerve egy gyertyafényes éjszaka a hűtőben! Másnap: nyújt, szaggat, süt. 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, a lekvárt és egy csipetnyi sót, simára kikeverjük, hozzácsepegtetjük az olajat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként a tojásos masszáho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű