30 dkg liszt
25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
6 evőkanál hidegvíz
csipet só
TÖLTELÉK
ízlés szerint lekvár
Forgatáshoz ....vaníliás porcukor
A vízbe beletesszük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát készítünk.
-Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük. (nálam volt 3-4 is)
-- Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
---A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
--A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
--Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk.
--Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük és megsütjük.
--- Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk
A margarint megolvasztani, összekeverni a cukorral, vaníliás cukorral, majd a fél liter tejjel, legvégül hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet. Csomó mentesre keverni, sütni. Ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot....
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verni ,sárgáját cukorral,aromával habosra keverni ,hozzáadni olajat kikeverni ,vizet hozzá kikeverni,aztán hozzá a sütőporos liszt simára dolgozni,v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű