A kakaós tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
A tekercsekhez:
7 tojásról piskóta
baracklekvár
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor (én most 5 evőkanál réteslisztet használtam ehelyett)
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
0,5 dl víz
2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.
A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
barna tészta
krém
szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
krém
barna tészta
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!
Badics Károlyné receptje.
Linzertésztát készítünk, kinyújtjuk, félig megsütjük. A kimagozott meggyet cukorral, fahéjjal, dióval pároljuk. A tojásfehérjét 90 dkg cukorral habbá verjük. A félig megsült tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA villával szétnyomott banánt összekeverjük a zabpehellyel, halmokat kanalazunk egy sütőpapíros tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz• Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 nagy, 30x40 cm-es sütőlemezre. • A diót egy nagy serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe beletesszük a cukrot, a sót. Beleszórjuk 2-3 részletben a lisztet, amit kizárólag kézi mixerrel teljesen csomómentesre keverünk! (különben ha beleszakadunk sem lesz csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű