menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



A tésztához

50 dkg finomliszt
8 dkg mangalica zsír
10 dkg porcukor
20 g szalalkáli
2 dl tej

A krémhez

35 dkg cukor
1 l tej
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál finomliszt
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:



A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.
Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre.
A tésztát 6 felé vágjuk. Cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütő). (Vigyázat, hamar megsülnek!)
Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk.
A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.
Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.

Trükkök, tippek, praktikák:


előkészület 45 perc
sütés 30 perc

Hatlapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szafi - Gyümölcskenyér
Szafi - Gyümölcskenyér

A tojásfehérjét (vagy egész tojásokat) a sóval és a vízzel félkeményre verjük, majd kanalanként beleforgatjuk a lisztet, a konjaclisztet és végül a gyümölcsöket. Kókuszolajjal kik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Kenyér
Kenyér

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zserbó-torta
Zserbó-torta

A tejet langyosítsuk meg egy pici cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk