menu

Családireceptkönyv.hu

Rizskoch: bögrés változat


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás

2 bögre tej

1 bögre víz

20 dkg cukor

2 evőkanál margarin

2 bögre rizs

1/2 citrom megmosott reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

A tálaláshoz:

szilvalekvár
A tepsi kenéséhez:

1 csapott evőkanál vaj

A szóráshoz:

1 teáskanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A vizet és a tejet a cukrokkal összekeverjük, és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha vajat, a reszelt citromhéjat és a sóval keményre vert tojáshabot. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt, 20 ×30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, házi szilvalekvárral fogyasztottuk. Tálalhatjuk másképpen is, ki mit szeret.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés mézes
Bögrés mézes

Összekeverni a lisztet, a porcukrot, a fűszereket, a szódabikarbónát. Hozzáadni az enyhén megolvasztott margarint, a mézet, és a tojást. Összekeverni, pár percig gyúrni, míg egynem...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd leveles tésztából
Sajtos rúd leveles tésztából

A leveles tésztát jól kinyújtjuk, ezt követően megkenjük a felvert tojással. Majd sajtot reszelünk rá. Csíkokra vágjuk. A tepsiket kivajazzuk, majd a sajtos rudacskákat beletesszü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Patrisia
Turo Rudi
Turo Rudi

A fenti összetevőket egy tálba tesszük (a csokoládé kivételével), és jól elkeverjük. (A habfixáló azért szükséges, hogy felszívja a nedvességet.) Miután elkevertük, megfor...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Máglyarakás szilvával és szőlővel
Máglyarakás szilvával és szőlővel

A kalácsot kis darabokra tördeltem egy tálban és leöntöttem a tojássárgával és vaníliás cukorral összekevert tejjel. Amíg megszívta magát a kalács, megtisztítottam a gyümölcsöket:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk