--1.5 kg burgonya
--2 fej lilahagyma
--4 gerezd fokhagyma
--450 g bacon szalonna
--20 dkg házikolbász
--só ízlés szerint
--bors ízlés szerint
-1 kanál piros fűszerpaprika
-kevés olaj
-apróra vágott zöldpetrezselyem
-tejföl a tálaláskor
--Felaprítjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát , kolbászt karikázzuk, a bacont szeleteljük .
A krumplit héjában megfőzzük. .kicsit hűtjük
-A bacont a ,kolbászt ,a fokhagymával és borssal egy serpenyőben félkészre sütjük. --Fontos, hogy még az elején hozzáadjuk a borsot, így finomabb.
Csak egy kevés zsírt hagyjunk a baconon, és adjuk hozzá a felkarikázott hagymát.
Süsük jól át a a baconnet a kolbászt és a hagymát
A krumplit megpucoljuk szeleteljük
-Egy jénai tálba öntjük sózzuk, borsozzuk erre jön a baconos keverék
.Jól összekeverjük, ,
-a sütőt 180 fokra melegítjük a jénait behelyezzük és 35-40 percig szép pirosra sütjük
--sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel
-Melegen tálaljuk aki szereti tejföllel meglocsoljuk
DIÓS 15 dkg dióbélhez veszünk 1,5 dl tejet, 7 dkg cukrot, 1 citromot, 0,3 dl rumot, valamint 1 evőkanálnyi mazsolát és egy kis vaníliáscukrot. A mazsolát megmossuk, leszűrjük. A ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumpli kivételével apróra vágjuk vagy egy késés aprítóval felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockára vágjuk úgy adjuk a zöldségekhez. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1- Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. 2. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. 3. Formá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a búzakorpát a tejjel és ízesítsük folyékony édesítővel. Folyamatos kevergetés mellett főzzük meg. (Ahogy felforrt, már be is sűrűsödik és kész). Ahogy egyet rottyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű