--1.5 kg burgonya
--2 fej lilahagyma
--4 gerezd fokhagyma
--450 g bacon szalonna
--20 dkg házikolbász
--só ízlés szerint
--bors ízlés szerint
-1 kanál piros fűszerpaprika
-kevés olaj
-apróra vágott zöldpetrezselyem
-tejföl a tálaláskor
--Felaprítjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát , kolbászt karikázzuk, a bacont szeleteljük .
A krumplit héjában megfőzzük. .kicsit hűtjük
-A bacont a ,kolbászt ,a fokhagymával és borssal egy serpenyőben félkészre sütjük. --Fontos, hogy még az elején hozzáadjuk a borsot, így finomabb.
Csak egy kevés zsírt hagyjunk a baconon, és adjuk hozzá a felkarikázott hagymát.
Süsük jól át a a baconnet a kolbászt és a hagymát
A krumplit megpucoljuk szeleteljük
-Egy jénai tálba öntjük sózzuk, borsozzuk erre jön a baconos keverék
.Jól összekeverjük, ,
-a sütőt 180 fokra melegítjük a jénait behelyezzük és 35-40 percig szép pirosra sütjük
--sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel
-Melegen tálaljuk aki szereti tejföllel meglocsoljuk
1. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, 2 ek olajon üvegesre pároljuk. 2. Hozzáadjuk a rizst, kissé megpirítjuk, aláöntjük a húslevest, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonyát uborka gyaluval , gyalulni , forrásba lévő vízben krumpli fajtájától függően 2- 3 percig blansírozzuk , hideg vízzel hűtjük lecsepegtetjük , bő forró olajban kisütjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÁztassátok be a kesudiókat 6 órára, vagy egy éjszakára! A beáztatott kesudiókat szűrjétek le és öblítsétek át folyóvíz alatt, majd öntsétek bele az aprítógépbe a citromlével, sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű