--1 db fejes lilakáposzta
--1 fej hagyma
-- 2 kanál kristálycukor
-- 0.5 dl ecet
-- 1 kávéskanál köménymag
--só
--bors
--0.5-dl-olaj
--A káposztát legyaluljuk.
--A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk.
--A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen.
--Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk.
--A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük.
--Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc
-. Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.
-- Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).
A rizst szűrőben mossuk át bő vízzel, amíg a víz átlátszó nem lesz. Egy edénybe tegyünk fel egy kis olajat, amikor már meleg de még nem füstöl öntsük rá a rizst és forgassuk át,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. 2. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit annyi sós vízben, hogy ellepje megfõzöm. Leöntöm a vizet róla és visszateszem a tūzhelyre. Krumplinyomóval összetöröm, hozzáadom az ecetet, egy rész vajat, meg egy rész...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű