--1 db fejes lilakáposzta
--1 fej hagyma
-- 2 kanál kristálycukor
-- 0.5 dl ecet
-- 1 kávéskanál köménymag
--só
--bors
--0.5-dl-olaj
--A káposztát legyaluljuk.
--A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk.
--A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen.
--Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk.
--A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük.
--Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc
-. Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.
-- Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).
Hagymát, fokhagymát megpárolunk, ráteszünk húsos szalonna- kockákat... ( jó sokat) ezt is jól megpároljuk...egy tepsiben szétterítve, burgonyakarikákat helyezünk rá. sütőben ropo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkusz elkészítése esetén a legegyszerűbb egy pohárral vagy bögrével mérni. 1:1 arányban van szükség kuszkuszra és forró vízre. Vagyis 1 bögre (bármekkora) kuszkuszhoz egy ugya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozott nyers krumplit felkarikáz, hurkapálácára felszúr (vagy egészben felszúr, ÉLES késsel pálcikáig bevágva spirált készít, tepsi szélességig széthúz), sóz, olajjal spriccel,,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű