--1 db fejes lilakáposzta
--1 fej hagyma
-- 2 kanál kristálycukor
-- 0.5 dl ecet
-- 1 kávéskanál köménymag
--só
--bors
--0.5-dl-olaj
--A káposztát legyaluljuk.
--A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk.
--A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen.
--Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk.
--A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük.
--Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc
-. Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.
-- Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a to...
Elkészítési idő: kb. 40 perc Nehézség: Könnyűvízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Bő zsírban megpirítjuk a főtt krumplit, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a fűszereket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vízzel és a vajjal felforraltam. Beleszórtam a kétféle dara keverékét és a sót, majd kis lángon tejbegríz sűrűségűre főztem. A tűzről levéve hűlni hagytam. A szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonya héját alaposan megsikáljuk, és héjastól sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a még melegen áttört burgonyát (ez a meleg fog majd segíteni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű