--1 db fejes lilakáposzta
--1 fej hagyma
-- 2 kanál kristálycukor
-- 0.5 dl ecet
-- 1 kávéskanál köménymag
--só
--bors
--0.5-dl-olaj
--A káposztát legyaluljuk.
--A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk.
--A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen.
--Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk.
--A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük.
--Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc
-. Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.
-- Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).
1. lépés: Pirítsd! A bulgurt nem muszáj átmosni, mielőtt elkezded megfőzni, azonban érdemes egy száraz serpenyőben felhasználás előtt némi olívaolajon lepirítani, hogy jobb legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy rozsdamentes lábosban (6 l) a zsírt megforrósítjuk, benne karamellizáljuk a cukrot. Ha már eléggé barna, beletesszük a csíkokra vágott hagymát, káposztát, kavargatjuk, mire fe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük. A tejf...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: Könnyű