A hozzávalókból tésztát dagasztok, tudom, hogy furcsa, de vízzel kell az élesztõt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie mint má...
Elkészítési idő: 1 óra1 kg nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Olajba mártott evõkanállal kis halmokat teszek a forró olajba, és kicsit szétnyomkodom...
Elkészítési idő: 1 óraAz olajon kiolvasztom a csíkokra vágott szalonnát. Kolozsvári húsos szalonnát szeretem hozzá a legjobban, de megteszi a bacon vagy esetleg füstölt tarja is. Rádobom a finomra vágot...
Elkészítési idő: 1 óraKészítsük el a vaníliakrémet: tegyük egy edénybe a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet, keverjük csomómentesre és lassú tűzön főzzük, amíg krémes állag...
Elkészítési idő:A fejet jól megmossuk, a szemeket kivágjuk, az orrlyukat kitisztítjuk, a fogakat megsúroljuk. Gyengén sózott vízben nagyon puhán főzzük, néhány szalonnabőrt is teszünk melléje. Am...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, a burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, kihűtjük. A többi alapanyaggal jól összedolgozzuk. Langyos helyen 2 órát kelesztj...
Elkészítési idő:Bögrének én a nagy tejfölös poharat használom, de lehet kisebb is. Ezeket összegyúrom, nyújtom, nagy körökre szaggatom és töltöm (lekvár, dió, mák, gesztenye, ki mit szeret). Össz...
Elkészítési idő:Osszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm) vagy (egyszerūbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga...
Elkészítési idő:Mielőtt elkészítenéd a tésztát, tégy fel egy kb. 3 literes lábosban vizet melegedni (ha van vízforralód, felét abban is felforralhatod – tégy bele 1 kiskanál sót. A lisztet egy al...
Elkészítési idő: 30 percEbből 1-2 üvegnyi lekvárod lesz! Első lépés az üvegek tisztítása. Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúd...
Elkészítési idő: 1 óra