1 kg sárgahüvelyű zöldbab ( nagyon jó a Mirelit zöldbab is )
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab vöröshagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 darab babérlevél
-1 evőkanál liszt
-1 evőkanál zsír
--1 teáskanál fűszerpaprika -
-1 evőkanál mustár
-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje)
-. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, majd vegyük le a tűzről.
- Egy másik lábosban forrósítsuk fel a zsírt és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
- Tegyük hozzá a lisztet és pirítsuk meg egy kicsit.
-Majd öntsük föl egy kis hideg vízzel és keverjük simára. Rántsuk be vele a főzeléket.
- Főzzük még kb. 5 percig.
-A végén ízesítsük citromlével, mustárral és még Delikáttal, ha szükséges.
-- Keverjük hozzá a tejfölt is. (Különlegessé tehetjük egy kis friss tárkonylevéllel is......el is maradhat) Én szórtam a tetejére egy kevés zöldpetrezselymet is
Mi -- Fincsi ropogós őrölt kukoricapehelyben forgatott fasírttal tálaltu
A tököt megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk, és egy fél órára állni hagyjuk. A kockára vágott hagymát olajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a levéből kinyomkodott t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra aprított vöröshagymát a vaj és az olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Finoman sózom, pár kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban főjön. Ráreszeljük a fokhagymát, fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük főni. A vörösh...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű