1 kg sárgahüvelyű zöldbab ( nagyon jó a Mirelit zöldbab is )
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab vöröshagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 darab babérlevél
-1 evőkanál liszt
-1 evőkanál zsír
--1 teáskanál fűszerpaprika -
-1 evőkanál mustár
-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje)
-. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, majd vegyük le a tűzről.
- Egy másik lábosban forrósítsuk fel a zsírt és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
- Tegyük hozzá a lisztet és pirítsuk meg egy kicsit.
-Majd öntsük föl egy kis hideg vízzel és keverjük simára. Rántsuk be vele a főzeléket.
- Főzzük még kb. 5 percig.
-A végén ízesítsük citromlével, mustárral és még Delikáttal, ha szükséges.
-- Keverjük hozzá a tejfölt is. (Különlegessé tehetjük egy kis friss tárkonylevéllel is......el is maradhat) Én szórtam a tetejére egy kevés zöldpetrezselymet is
Mi -- Fincsi ropogós őrölt kukoricapehelyben forgatott fasírttal tálaltu
Elkészítése: A lencsét kivesszük a vízből, egy edénybe tesszük annyi vízzel amennyi ellepi. Belekarikázzuk a kolbászt, beletesszük a babérlevelet és sózzuk, majd feltesszük főni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. A bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníl...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük, és felengedjük anny...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű