1 kg sárgahüvelyű zöldbab ( nagyon jó a Mirelit zöldbab is )
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab vöröshagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 darab babérlevél
-1 evőkanál liszt
-1 evőkanál zsír
--1 teáskanál fűszerpaprika -
-1 evőkanál mustár
-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje)
-. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, majd vegyük le a tűzről.
- Egy másik lábosban forrósítsuk fel a zsírt és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
- Tegyük hozzá a lisztet és pirítsuk meg egy kicsit.
-Majd öntsük föl egy kis hideg vízzel és keverjük simára. Rántsuk be vele a főzeléket.
- Főzzük még kb. 5 percig.
-A végén ízesítsük citromlével, mustárral és még Delikáttal, ha szükséges.
-- Keverjük hozzá a tejfölt is. (Különlegessé tehetjük egy kis friss tárkonylevéllel is......el is maradhat) Én szórtam a tetejére egy kevés zöldpetrezselymet is
Mi -- Fincsi ropogós őrölt kukoricapehelyben forgatott fasírttal tálaltu
A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel vagy ha...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát. Időnként megkeverjük, hogy l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLencsét megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk és egy kevés vízzel felengedjük, majd besűrítjük vele a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk és tetszés szerint összevágjuk. Beöntjük egy közepes lábosba, meghintjük a csemege paprikával, sóval, borssal, betesszük a babérleveleket, majd fe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű