-40 dkg liszt
-25 dkg túró
-3 dkg élesztő
-8 dkg olvasztott vaj
-25-20 dkg virsli( füstölt )
-1 dl tej 2 egész tojás + 1 a kenéshez
-reszelt sajt a szóráshoz
--az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor
a tészta hozzávalóit összekeverjük...a felfuttatott élesztővel
legutoljára hagyjuk az olvasztott vajat
--szép símára gyúrjuk ...langyos helyen kelesztjük duplájára
a virsliket ketté vágjuk ..kevés olajon szép pirosra sütjük
---ha megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk kb.1 cm vastagságúra
---a téglalapot hosszában ketté vágjuk majd a két hosszú részt háromszögekre szabjuk
--ezekbe beletesszük a virsliket megkenjük a maradék 1 tojással ,megszórjuk sajttal majd még 20-30 percig kelesztjük
---Ha kimarad tészta meglehet tölteni lekvárral !!!
addig sütjük míg aranysárga nem lesz
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 1 órahosszát kelesztem. Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastgságúra kinyújtom Pogácsaszaggatóval kiszaggatom. T...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk tej vagy 2 dl tejföl hozzáadásával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szétmorzsoljuk a margarint a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a kefirrel. a tejben fe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű3 dl meleg tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatunk. 1 kg lisztet, a sót , olajat a maradék 3 dl meleg tejet az élesztős cukros tejjel összedolgozunk. Nem kell keleszteni a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz