-40 dkg liszt
-25 dkg túró
-3 dkg élesztő
-8 dkg olvasztott vaj
-25-20 dkg virsli( füstölt )
-1 dl tej 2 egész tojás + 1 a kenéshez
-reszelt sajt a szóráshoz
--az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor
a tészta hozzávalóit összekeverjük...a felfuttatott élesztővel
legutoljára hagyjuk az olvasztott vajat
--szép símára gyúrjuk ...langyos helyen kelesztjük duplájára
a virsliket ketté vágjuk ..kevés olajon szép pirosra sütjük
---ha megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk kb.1 cm vastagságúra
---a téglalapot hosszában ketté vágjuk majd a két hosszú részt háromszögekre szabjuk
--ezekbe beletesszük a virsliket megkenjük a maradék 1 tojással ,megszórjuk sajttal majd még 20-30 percig kelesztjük
---Ha kimarad tészta meglehet tölteni lekvárral !!!
addig sütjük míg aranysárga nem lesz
A lisztet összekeverjük a sóval, paprikával és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját is és összegyúrjuk a tésztát. (Könnyen nyújtható, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajat, a túrót, a lisztet és a sót alaposan összegyúrjuk. Néhány órára vagy akár több napra, fóliába téve hűtőbe tesszük. 2. Lisztezett felületen viszonylag vékonyra nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Backofen auf etwa 200 Grad (Umluft 180 Grad, Gas: Stufe 3) vorheizen. Frühlingszwiebeln und Paprika waschen, putzen und fein schneiden. Öl in einer Pfanne erhitzen und das G...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű