-40 dkg liszt
-25 dkg túró
-3 dkg élesztő
-8 dkg olvasztott vaj
-25-20 dkg virsli( füstölt )
-1 dl tej 2 egész tojás + 1 a kenéshez
-reszelt sajt a szóráshoz
--az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor
a tészta hozzávalóit összekeverjük...a felfuttatott élesztővel
legutoljára hagyjuk az olvasztott vajat
--szép símára gyúrjuk ...langyos helyen kelesztjük duplájára
a virsliket ketté vágjuk ..kevés olajon szép pirosra sütjük
---ha megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk kb.1 cm vastagságúra
---a téglalapot hosszában ketté vágjuk majd a két hosszú részt háromszögekre szabjuk
--ezekbe beletesszük a virsliket megkenjük a maradék 1 tojással ,megszórjuk sajttal majd még 20-30 percig kelesztjük
---Ha kimarad tészta meglehet tölteni lekvárral !!!
addig sütjük míg aranysárga nem lesz
Die Eier, die Milch und den geriebenen Parmesan in einer Schüssel mischen und alles gut verquirlen. Mit Salz und Pfeffer würzen. Den Blätterteig so in einer Quicheform ausbreiten,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajat, a túrót, a lisztet és a sót alaposan összegyúrjuk. Néhány órára vagy akár több napra, fóliába téve hűtőbe tesszük. 2. Lisztezett felületen viszonylag vékonyra nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet és az olajat beleöntöm a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztben elkeverem az élesztőt, cukrot, sót - beleöntöm az üstbe. Elindítom a dagasztás programot. Ha végzett a gép, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés 1.A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, és 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk egyenletes vastagságúra. 2.Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű