-40 dkg liszt
-25 dkg túró
-3 dkg élesztő
-8 dkg olvasztott vaj
-25-20 dkg virsli( füstölt )
-1 dl tej 2 egész tojás + 1 a kenéshez
-reszelt sajt a szóráshoz
--az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor
a tészta hozzávalóit összekeverjük...a felfuttatott élesztővel
legutoljára hagyjuk az olvasztott vajat
--szép símára gyúrjuk ...langyos helyen kelesztjük duplájára
a virsliket ketté vágjuk ..kevés olajon szép pirosra sütjük
---ha megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk kb.1 cm vastagságúra
---a téglalapot hosszában ketté vágjuk majd a két hosszú részt háromszögekre szabjuk
--ezekbe beletesszük a virsliket megkenjük a maradék 1 tojással ,megszórjuk sajttal majd még 20-30 percig kelesztjük
---Ha kimarad tészta meglehet tölteni lekvárral !!!
addig sütjük míg aranysárga nem lesz
A lisztet egy tálba tesszük és összedolgozzuk a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, a mustárt és a tejet, majd összegyúrjuk. Ezt követ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRugalmas tésztát gyúrunk, három részre osztjuk és egyenként kb 30×20 - as téglalapot nyújtunk. A margarint nagyon habosra kikeverjük majd beletesszük a reszelt sajtot A sajtkrém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézzel 4 gombócot csinálok, vékony téglalappá nyújtom. Felvert tojásfehérjével megkenem, reszelt sajttal bőven megszórom. Derelyevágóval vékony csíkokat vágok és a tespibe egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű