Családireceptkönyv.hu

Sajtos csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk. sütőpor
1 ek. só
kb. 2 dl tejföl
1 tojás

Krém:

20 dkg vaj
20 dkg reszeltsajt (fele lehet füstölt)
1 tk. só (ha pirosarany is van a krémben csak a fele só kell)
1 tk. pirosarany (elhagyható)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, fóliába csavarom és egy éjszakára hűtőben pihentetem. Ezalatt megdermed annyira, hogy szép vékonyra, kb. 2 mm vastagra lehessen felszeletelni. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, majd 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütöm őket.

1 rúd egy nagy tepsire elegendő. Sokszor csak a felét sütöm ki, másik felét beteszem a fagyasztóba. Nem várom meg, hogy teljesen kiengedjen, úgy szeletelem fel.

Sajtos csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sütőporos gyors pogácsa
Sütőporos gyors pogácsa

Minden alapanyagot összegyúrunk, lisztezett deszkán 1 cm-re kinyújtjuk. Becsíkozzuk a tetejét, megkenjük tojássárgájával. Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megszórjuk pár sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MisiPapa-féle krumplis pogácsa
MisiPapa-féle krumplis pogácsa

A krumplit megfőzzük, majd teljes kihűlés után összetörjük. A felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Rengeteg sót kell belerakni!!!!!!!!!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Sajtos rúd (Heinemann Csilla receptje)
Sajtos rúd (Heinemann Csilla receptje)

A hozzávalókat gyorsan összedolgozzuk, nem baj ha a vaj darabos marad benne. Kb. 40 X40 cm-re kinyújtjuk, majd félbe és még egyszer félbe (azaz négyrét) hajtjuk és éjszakára betes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos pogácsa (lusta)
Sajtos pogácsa (lusta)

Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk