50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk. sütőpor
1 ek. só
kb. 2 dl tejföl
1 tojás
Krém:
20 dkg vaj
20 dkg reszeltsajt (fele lehet füstölt)
1 tk. só (ha pirosarany is van a krémben csak a fele só kell)
1 tk. pirosarany (elhagyható)
A tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, fóliába csavarom és egy éjszakára hűtőben pihentetem. Ezalatt megdermed annyira, hogy szép vékonyra, kb. 2 mm vastagra lehessen felszeletelni. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, majd 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütöm őket.
1 rúd egy nagy tepsire elegendő. Sokszor csak a felét sütöm ki, másik felét beteszem a fagyasztóba. Nem várom meg, hogy teljesen kiengedjen, úgy szeletelem fel.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket. Külön keverjük egymáshoz a tojást, az olajat és a tejet. A folyékony összetevőket hozzáöntjük a szilárdakhoz, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnával kezdjük. Kisebb kockára vágjuk és 1ek. olívaolajon kisütjük. A ropogósra sült szalonnát kihalásszuk, a zsiradékot félretesszük. A kenyérsütőgép vagy dagasztógép üstj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes