- 5 evőkanál zsiradék ( lehet libazsír,olaj )
-70 dkg pulyka comb vagy pulykamell csíkokra vágva
- só
- bors (őrölt)
--5 csapott evőkanál búzaliszt
A RAGUHOZ
-1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 150 g - császár húsos szalonna
--2 csipet bors (őrölt)
--1 teáskanál ételízesítő
--200 g zöldborsó ( lehet egy nagy üveg zöldborsó konzerv is)
- 200 g gomba ( sampion)
--200 ml fehér bor
--1-2 kanál aprított petrezselyemzöld
A pulykahúst ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk..
--A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük alufóliával.
- A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,fokhagymát és pár percig együtt sütjük.
- A szalonnás hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük fehérborral.
-Hozzáadjuk a zöldborsót a szeleteket + a szeletelt gomba és kb. 1 bögre vizet
-, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel. majd készre főzzük.
-- - a húst beletesszük a a raguba, így jobban össze főnek az ízek és puhább a hús
-mellé rizst.krumplipürét vagy puliszkát szolgálunk
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KözepesA szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fe...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kacsát előző nap sózzuk, borsozzuk, a mellét bevagdossuk. Hagymával, fokhagymával tömjük. 180 fokon ropogósra sütjük. A káposztát felszeleteljük, sózzuk, fél órát pihentetjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból. A fennmaradó olajban megpároljuk a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű