- 5 evőkanál zsiradék ( lehet libazsír,olaj )
-70 dkg pulyka comb vagy pulykamell csíkokra vágva
- só
- bors (őrölt)
--5 csapott evőkanál búzaliszt
A RAGUHOZ
-1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 150 g - császár húsos szalonna
--2 csipet bors (őrölt)
--1 teáskanál ételízesítő
--200 g zöldborsó ( lehet egy nagy üveg zöldborsó konzerv is)
- 200 g gomba ( sampion)
--200 ml fehér bor
--1-2 kanál aprított petrezselyemzöld
A pulykahúst ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk..
--A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük alufóliával.
- A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,fokhagymát és pár percig együtt sütjük.
- A szalonnás hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük fehérborral.
-Hozzáadjuk a zöldborsót a szeleteket + a szeletelt gomba és kb. 1 bögre vizet
-, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel. majd készre főzzük.
-- - a húst beletesszük a a raguba, így jobban össze főnek az ízek és puhább a hús
-mellé rizst.krumplipürét vagy puliszkát szolgálunk
A kesudiót áztasd be 1-2 órára, majd öntsd le a vizet és pirítsd meg egy serpenyőben. A hagymát kockázd fel és kis kókuszzsíron kezdd el pirítani. Add hozzá a szintén kis darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk őrölt fehér borssal. 2. A sajtot, paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. 3. Mindegyik csirkemellre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat megtisztítjuk és sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Addig a rizst elkészítjük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, közben a zöldségeket előkészítjük. Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeletek 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig elősütjük. (15 percig fóliával letakarva). Ez alatt a felmelegített vajba belerajuk a mézet, majd ha felolvadt, a mustárt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű