- 5 evőkanál zsiradék ( lehet libazsír,olaj )
-70 dkg pulyka comb vagy pulykamell csíkokra vágva
- só
- bors (őrölt)
--5 csapott evőkanál búzaliszt
A RAGUHOZ
-1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 150 g - császár húsos szalonna
--2 csipet bors (őrölt)
--1 teáskanál ételízesítő
--200 g zöldborsó ( lehet egy nagy üveg zöldborsó konzerv is)
- 200 g gomba ( sampion)
--200 ml fehér bor
--1-2 kanál aprított petrezselyemzöld
A pulykahúst ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk..
--A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük alufóliával.
- A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,fokhagymát és pár percig együtt sütjük.
- A szalonnás hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük fehérborral.
-Hozzáadjuk a zöldborsót a szeleteket + a szeletelt gomba és kb. 1 bögre vizet
-, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel. majd készre főzzük.
-- - a húst beletesszük a a raguba, így jobban össze főnek az ízek és puhább a hús
-mellé rizst.krumplipürét vagy puliszkát szolgálunk
A csibemellet kisebb darabokra vágtam, sóztam, enyhén borsoztam, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és gyömbérrel ízesítettem. Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítottam, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket mosd meg, és törölgesd le róluk a nedvességet. Vagdosd be háromnegyedig, de arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen a húst, majd sózd, borsozd. Keverd össze az olí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A pulykamell szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem és megsózva félreteszem. 2. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Tojásokat felverjük,hozzákeverjük a tejfölt,foghagymát és a fűszereket. A húst szeletekre vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű