Családireceptkönyv.hu

Szecsuáni csirke recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



400 g csirkemell
6 ek olívaolaj
1 sárgarépa
2 paprika
2 vöröshagyma
200 g kínai káposzta
500 g paradicsomlé
3 ek szójaszósz
ketchup

őrölt bors
gyömbérpor
csilipor (vagy csípős darált paprika)

Elkészítés:


csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.

A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.

Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.

Szecsuáni csirke recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Őzgerincben sült csirke
Őzgerincben sült csirke

A felkockázott csirkemell filét pár csepp olajon néhány perc alatt elő sütjük némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve. Az öntethez felverjük a tojásokat a tejföllel, liszttel...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkecombok vajban sütve
Csirkecombok vajban sütve

A húsokat megmossuk, majd átkenjük a vajjal és fűszerezzük, ezt követően tepsibe tesszük. A megmaradt, felkockázott vajat is mellé helyezzük, hozzáöntjük a citromlét és a bort, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulyka Wellington
Pulyka Wellington

Helyezzük a pulykamellet a vágódeszkára. Óvatosan nyissuk fel a mellizom találkozásánál, így a hús egyfajta keretet ad majd a tölteléknek. Fűszerezzük be jól a kakukkfű és a rozmar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk