400 g csirkemell
6 ek olívaolaj
1 sárgarépa
2 paprika
2 vöröshagyma
200 g kínai káposzta
500 g paradicsomlé
3 ek szójaszósz
ketchup
só
őrölt bors
gyömbérpor
csilipor (vagy csípős darált paprika)
csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.
A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.
Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
A spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, azzal is átpirítom és leveszem a tűzhelyről. A krémsajtot kikeverem a fűszerekkel és a megfonnyas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fokhagymás-joghurtos bundában: A bundához keverd össze a tojást, a joghurtot, a lisztet, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Önts hozzá annyi szénsavas vizet, hogy sűrű, a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, majd jól keverjük el, míg csomómentes kenhető masszát nem kapunk. Kanalazzuk rá egy sütőpapírra, majd tekerjük fel úgy, hogy parizer formájú h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű