400 g csirkemell
6 ek olívaolaj
1 sárgarépa
2 paprika
2 vöröshagyma
200 g kínai káposzta
500 g paradicsomlé
3 ek szójaszósz
ketchup
só
őrölt bors
gyömbérpor
csilipor (vagy csípős darált paprika)
csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.
A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.
Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, lefonnyasztjuk, beletesszük a csíkokra vágott húst. Lepirítjuk, sózzuk, és egy ek liszttel megszórjuk. Jól átforgatjuk és felöntjük vízzel. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. 2. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjünk simára 4 tk ketchupot 4 tk olívaolajjal. Forgassunk bele 8 db csirkeszárnyat, sózzuk meg őket, majd rendezzük el sütőtálcán. Süssük 200 fokon 25 percig, azután fordítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű