Eper tetszés szerint
-1 csomag epres pudingpor
--5 dl tej
--3-4 ek cukor
-1 dl habtejszín
--2-3 db babapiskóta
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral.
- A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket
-. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
-Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
- A babapiskótát kisebb darabokra tördeljük.
Az előkészített poharakba kanalazunk 2-3 evőkanál pudingot, majd kirakjuk a tetejét piskóta darabokkal és az eperrel
-. Ezután rákanalazzuk a megmaradt pudingot.
- Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd eperrel és tejszínhabbal díszítjük
A lisztet szitáljuk le, dagasztógépbe mérjük bele, szoba hőmérsékletű zsírt adjuk hozzá, a liszttel kicsit járassuk össze, adjuk hozzá a sót, tojást, tejfölt, a vízzel elkevert cit...
Elkészítési idő: 1 ó +pihentetés Nehézség: KözepesAz olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztjuk , lisztez...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyűjássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfõzzünk egy adag Tejberizst 8 dl tejjel, és méz nélkül. Hagyjuk lehûlni, majd keverjünk bele 3 tojássárgáját, 4 dg megmosott mazsolát, 1 citromreszelt héját, és a tojásfehérjébõl v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű