Eper tetszés szerint
-1 csomag epres pudingpor
--5 dl tej
--3-4 ek cukor
-1 dl habtejszín
--2-3 db babapiskóta
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral.
- A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket
-. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
-Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
- A babapiskótát kisebb darabokra tördeljük.
Az előkészített poharakba kanalazunk 2-3 evőkanál pudingot, majd kirakjuk a tetejét piskóta darabokkal és az eperrel
-. Ezután rákanalazzuk a megmaradt pudingot.
- Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd eperrel és tejszínhabbal díszítjük
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral és a cukorral. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, a tojással és 5 dkg olvasztott vajjal. Kivajazunk egy 20x30-as sütőformá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVan, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom. A tészta alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból sima masszát gyúrunk. Ha esetleg ragadna a felülete, adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Formázzunk belőle cipót, kenjük meg a tetejét vékonyan olajjal, és l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKeverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű